Az Interetnikai Színházi Fesztiválon vendégszerepel a Csipke

Az Interetnikai Színházi Fesztiválon vendégszerepel a Csipke

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Mezei Kinga által rendezett Csipke című előadása a csíkszeredai Interetnikai Színházi Fesztiválra kapott meghívást. A kétévente megrendezett színházi seregszemlének ezúttal a Csíki Játékszín ad otthont. A Máté Angi Mamó című regénye alapján készült előadást a fesztivál első napján, kedden, október 21-én 6 órától láthatja a csíkszeredai közönség a Csíki Játékszín nagytermében.

„Mezei Kinga előadása atmoszferikus, visszafogott színházi hatásokkal dolgozó előadás – nem a fordulatokban gazdag történetszövés, hanem a kis mozzanatok mintázatára épít: ez a színpadi világ valóban az árnyalatnyi eltérések és ismétlődések ritmusában szövődik, akár a csipke” – írja Varga Anikó a Pécsi Országos Színházi Találkozó közönségdíját elnyert előadásról.

Az előadás dramaturgja Góli Kornélia, díszlettervezője Mezei Kinga, jelmeztervezője Gömöri Éva, a zenét Mezei Szilárd szerezte, a vetített fényképeket pedig Fülöp Péter jegyzi. Mamó szerepét Albert Csilla, Angiét pedig Györgyjakab Enikő alakítja. További szerepekben: Kántor Melinda, Keresztes Sándor, Váta Loránd és Bodolai Balázs látható, közreműködnek Szallós-Kis Anna, Szabó Kati Kinga és Szabó József Attila zenészek.