Az idei évadban új arculattal és hét bemutatóval várja nézőit a Csíki Játékszín

Az idei évadban új arculattal és hét bemutatóval várja nézőit a Csíki Játékszín

Hét bemutatót tervez 2020/2021-es évadra a Csíki Játékszín, az évad egyik legfőbb különlegessége pedig a megújult arculat, melynek elkészítésére László Hajnalka (Chromatt) grafikust kérte fel a színház.

A legfőbb változás, hogy a Csíki Játékszín a bizonytalan járványhelyzetre való tekintettel idén nem hirdet bérleteket, de a tavalyi évadban elmaradt bérletes előadások pótlásával kezdődik el beltéren a 2020/2021-es évad. A felnőtt- és diákbérletekhez hasonlóan az elmaradt gyerekbérletek is pótlásra kerülnek az évad folyamán.

Azon nézők, akik továbbra is mecénásai, támogatói szeretnének lenni a színháznak, mecénási- és támogatói kártyát vásárolhatnak. A mecénás kártya 500 lej fölötti értéket jelent, mellyel a Csíki Játékszín valamennyi elődása megtekinthető. A támogatói kártya 250 és 500 lej közötti értéket fed, és a Csíki Játékszín három (tetszőlegesen választott) produkciójára váltható be. Mindkét kártya érvényesítése esetén előzetes egyeztetés szükséges.

Az idei évadra tervezett hét bemutatóból októberben már kettőt láthatnak a nézők a színház nagytermében.

Október 2-án, péntek este 7 órától Barabás Árpád rendezésében Kárpáti Péter Pájinkás János című drámáját mutatja be a csíkszeredai társulat, majd október 9-én, péntek este 7 órától a Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című királydrámáját láthatja először a közönség. Ez a beltéri változat eltér attól, amely a Mikó-várban került műsorra.

Mindkét előadásra érvényesek lesznek a tavalyi bérletek, a produkciók a következő hónapok során egymást váltogatva kerülnek majd műsorra. A bérleteket nem szükséges felújítani, de a szigorítások miatt felére csökkentett nézőszám a bérletes helyek változását vonja maga után. A helyváltozással és a bérletes időpontokkal kapcsolatban telefonos értesítőt kapnak majd a nézők. A fennmaradó helyek függvényében természetesen jegyek is válthatók lesznek.

Az évad többi bemutatóját és az előző évadból műsoron tartott előadásokat kizárólag jegyekkel lehet majd látogatni.

Az évad harmadik bemutatója a legkisebbeknek szól. A tavalyi Kunigunda hozománya folytatásaként a Muszty-Dobay szerzőpáros újabb mesemusicalje, A Kék Csodatorta kerül bemutatásra Visky Andrej rendezésében.

Az idei szilveszteri előadás Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című operettje lesz, melyet Kányádi Szilárd rendezésében mutat be csíkszeredai színház.

Ezt követően ősbemutatóval folytatódik az évad. A Csíki Játékszín tavaly mutatta be az ÁSÓKAPA című előadást, ebben az évadban pedig egy újabb közösségi színházi előadás készül Mit szól a szomszéd? címmel. Az előadás szerzője Dálnoky Réka és az alkotócsapat, rendezője (akárcsak az ÁSÓKAPA című produkciónak) Bartalis Gabriella.

Hatodik bemutatóként Zakariás Zalán rendezésében Georges Feydeau, a francia bohózatíró egyik legismertebb vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható.

Az évad egy nagyszabású produkcióval zárul. Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter Valahol Európában című közismert musicaljét, mely Radványi Géza és Balázs Béla filmje alapján készült, Somogyi Szilárd jegyzi rendezőként.

Az évad valamennyi előadása a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

A járványhelyzetre való tekintettel a maszk viselése a gyerek- és felnőtt nézők számára is kötelező lesz, a további óvintézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról a helyszínen értesülhetnek majd a nézők.

Forrás: Csíki Játékszín