Az évad második bemutatójára készül az András Lóránt Társulat

Az évad második bemutatójára készül az András Lóránt Társulat

Az András Lóránt Társulat novemberben új táncszínházi produkciót mutat be, Connect címmel. Az elmúlt évadban vizsgamunkaként született előadást felújított szereposztással tűzte repertoárjára a társulat.

A rendező-koreográfus, Szabó Franciska szavai az előadásról:

„Képes az ember megfogalmazni önmagát a társadalomtól teljesen függetlenül? Képes valakivé válni a körülötte lévő emberek nélkül? A válasz a találkozásainkban rejlik. Minden találkozás nyomot hagy, mert reakcióra késztet. Valójában a kapcsolataink és azok minősége határoz meg minket.

A kapcsolódás lehetősége egy másik emberhez, egyszerre ajándék és szükségszerűség. Kapcsolatai nélkül az ember nem lenne képes önmaga identitását megtalálni, tehát fontos felismerni: a körülöttünk lévő emberek az életünk szerves részét alkotják, és felelősséggel tartozunk minden érzésért, amit egy másik emberből kapcsolataink révén kiváltunk. A mögött a nehezen kibogozható érzelmi háló mögött, melybe az ember kapcsolatai során bonyolódik, folyamatosan érezhető egy megfoghatatlan isteni rend, és ez nem más, mint a fájdalmas kiszolgáltatottságban rejlő gyönyör és szépség rendje.”

Szereplők:

Bezsán Noémi

Macaveiu Blanka

George Pop

Ruszuly Ervin

Szabó Franciska

Varga Balázs

 

A premierre november 6-án, kedden, este 7 órától kerül sor a társulat marosvásárhelyi székhelyén, a Brăila utca 10. szám alatt. A bemutatót követően novemberben még két alkalommal lehet megtekinteni az előadást, november 24-én és 25-én, szintén este 7 órától.

Jegyfoglalás és további információk a 0754 782 216-os telefonszámon.