Az Euromarionett Fesztiválon szerepelt a Puck Bábszínház

Az Euromarionett Fesztiválon szerepelt a Puck Bábszínház

Budapest után Aradon vendégszerepelt a Kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata. Május 18-án, csütörtökön, az Euromarionett Nemzetközi Bábfesztivál 18. kiadásának harmadik napján mutatta be a társulat a Ha én lennék Mátyás király című előadást.

Fontos szakmai megmérettetés előtt állt a Kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata. Május 18-án, az immár 18. alkalommal megszervezett aradi Euromarionett Nemzetközi Bábfesztivál verseny kategóriájában vett részt. Hogy a gyermekek se maradjanak bábszínházi élmények nélkül, a társulat a fesztivál egyik külső helyszínén is vállalta aznap a szereplést, 11 órától.

Ha én lennék Mátyás király

Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.
Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, mi van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik, és végül, a gyerekek segítségével elbánunk a kegyetlen kolozsvári bíróval is.

A Ha én lennék Mátyás király című előadást legközelebb május 27-én nézheti meg a kolozsvári közönség, szombaton 11 órától , valamint ugyanaznap 15 órától a gyalui Várkert Fesztiválon.