Az ember tragédiáját mutatja be Váradon a debreceni színház

Az ember tragédiáját mutatja be Váradon a debreceni színház

Bérletes előadásként játssza Nagyváradon  Az ember tragédiája című előadását a debreceni Csokonai Színház társulata. Madách Imre drámai költeményét  Vidnyánszky Attila vitte színre, Ádám szerepében Trill Zsolt látható, Lucifert a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze, Pálffy Tibor alakítja, míg Éva szerepében a beregszászi Vass Magdolnát láthatja a közönség. Az első előadásra április 26-án, pénteken 19 órától kerül sor a Szigligeti Színházban, erre az előadásra a Szigligeti-bérlet érvényes. Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.

 

Vidnyánszky Attila művészi feladatának tartja Madách költői, filozofikus gondolatainak újra- és újraértelmezését. „A jelen világállapotban a földi lét valóban válságba került” – mondja Vidnyánszky. „A Tragédia hőseinek, az Úrnak, Lucifernek, Ádámnak és Évának is ebben a teljesen új viszonylatrendszerben kell megszólalniuk és cselekedniük. Valóságos kiűzetésünk, Paradicsomon-kívüliségünk drámáját kell hitelesen megélnünk a színészekkel együtt. A történelmi színek realizmusával szemben azok álomszerű kezelésére helyezem a hangsúlyt. Fontosnak tartom Madáchnak azt a végső, életigenlő gesztusát, amely Éva álmát, az áldott állapotot, a várakozást, a derűt helyezi az előtérbe, mint emberi megoldást.”

 

Az előadások időpontjai:

 

április 26., péntek 19:00

Szigligeti Ede-bérlet

 

április 27., szombat 17:00

Papp Magda-bérlet

 

április 28., vasárnap 19:00

Szabadelőadás

 

április 29., hétfő 19:00

Juhász Gyula-bérlet

 

május 2., csütörtök 19:00

Szabadelőadás

 

május 3., péntek 19:00

Partium-bérlet

 

május 4., szombat 17:00

Tanay Emil-bérlet

 

május 5., vasárnap 19:00

Halasi Gyula-bérlet

 

 

 

Madách Imre

AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

A debreceni Csokonai Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója

Ádám               Trill Zsolt

Éva                  Vass Magdolna

Lucifer              Pálffy Tibor

 

További szereplők: Béres Ildikó, Domáreczkájá Júlia, Ferenczi Attila, Gál Natália, Ivaskovics Viktor, Kacsur András, Kacsur Andrea, Kristán Attila, Krémer Sándor, Orosz Ibolya, Orosz Melinda, Rácz József, Sőtér István, Szabó Imre, Szűcs Nelli, Tarpai Viktória, Tóth László,Varga József

 

Ügyelő: Sárkány Gyula

Rendezőasszisztens: Jóvér Csaba

Díszlet, jelmez: Olekszandr Bilozub

Rendező: Vidnyánszky Attila