AZ ÉLET KÖNNYŰ JÁTÉK - Aradi vendégjáték a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban

AZ ÉLET KÖNNYŰ JÁTÉK – Aradi vendégjáték a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban

Az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház Viața ca un joc ușor (Az élet könnyű játék) című előadását tekinthetik meg az érdeklődők november 20-án a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban.

A Botho Strauß Leichtes Spiel (Könnyed játék) című drámája alapján született előadás, Alexandra Gandi-Ossau rendezésében, Katia (Magyari Etelka, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színésznője) és Tom (Bogdan Costea) házasságának története köré épül. A pár megszokott hétköznapjait, melyek ugyanolyanok, mint bárhol máshol és bárki más életében, azonban teljesen felborítja és átértékeli Katia betegségének diagnózisa.

Egy Férfi meg egy Nő, ezúttal férj és feleség… a megszokott hétköznapok, évfordulók, mélypontok, emlékek…eddig semmi különös… és mégis… egy váratlan hír… mellrák… Egy Férfi és egy Nő, még mindig férj és feleség… és mégis… Egy élet és egy életen át tartó szerelem története ez – Bogdan Costea.

Hogy miért fontos 2013-ban egy ilyen előadás? Mert a téma, ami köré épül, sajnos napjainkban egyre több nőt érint. A mellrák az egyik legelterjedtebb rákos megbetegedés a nők körében, de gyógyítható! De vajon gyógyítható-e a lélek? És vajon, hogyan tudja feldolgozni a másik fél, a szeretett társ mindazt, amit mi magunk is alig tudunk? – Magyari Etelka.

 A román nyelvű, karitatív előadásra november 20-án, este 19 órától kerül sor a színház Nagytermében.