Az árnyék – mese felnőtteknek a kolozsvári színházban

Az árnyék – mese felnőtteknek a kolozsvári színházban

Az évad utolsó premierjére készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Június 24-én, szerdán 20 órától Jevgenyij Lvovics Svarc Az árnyék című darabjának bemutatójára kerül sor, az előadást Niky Wolcz rendezte.

A bemutatóhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón Visky András művészeti vezető elmondta, hogy Svarc darabjának színrevitele mintegy párelőadása a múlt évadban bemutatott Ivanovék karácsonyának, hiszen mindkét mű a klasszikus orosz avantgárd korszakának terméke.

Niky Wolcz szerint egy felnőtteknek szóló meséről van szó, egy allegorikus történetről. Ráadásul egy többszintes allegóriáról: a politikai olvasat mellett adott egy személyes vonatkozás is, mely az identitásvesztésről, és annak visszaszerzéséről szól. És ha már mese, nyilván a szerelemről is beszél az előadás, tette hozzá a rendező.

Az árnyékát vesztett tudós szerepét Bodolai Balázs játssza, míg az önálló életre kelő árnyékét Sinkó Ferenc. A további szerepekben Orbán Attilát, Imre Évát, Vindis Andreát, Sigmond Ritát, Farkas Lorándot, Váta Lorándot, Buzási Andrást, Viola Gábort, Kántor Melindát, Laczó Júliát, Vass Zsuzsannát, Fogarasi Alpárt, Marosán Csabát és Vatány Zsoltot láthatja a közönség. Az előadás dramaturgja Vajna Noémi, díszlet- és jelmeztervezője Carmencita Brojboiu volt. Koreográfus András Lóránt, rendezőasszisztens Viola Gábor, a díszlet- és jelmeztervező asszisztense Lőrincz Ilona.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-431986 – FIGYELEM! Megváltozott telefonszám!), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.