Az András Lóránt Társulat februári programkínálata

Az András Lóránt Társulat februári programkínálata

Február második felében változatos programokkal várja a kedves érdeklődőket az Brăila utcai Zsinagógában az András Lóránt Társulat:

 

–        február 18-tól kezdődően, minden kedden és csütörtökön 18 órától újraindul a Kezdő Kortárs Tánckurzus. Oktató: Pósa Fruzsina e.h.

 

“A kortárs tánc minden testrészt megmozgat, ahhoz viszont, hogy jól csináljuk, nagyon fontos a technikai alapozás. Éppen ezért kihagyhatatlan a bemelegítés, z erősítő tréning és a mozgástechnikai alapozás, amellyel felkészítjük az izomzatot a táncra.  Az ezután következő kreatív rész szóló vagy duó, esetleg csoportos feladatokból áll, amelyben improvizációs feladatok vagy  rövid koreográfiai elemek is szerepelnek.”

 

A 8 alkalmas bérlet ára: 120 RON

A tanfolyamra 15 éves kortól  lehet jelentkezni.

 

–       február 23-án, vasárnap 19 órától kerül sor a Dénes & Vitályos Jazzduó koncertjére 

 

Dénes József javarészt a dzsessz műfaja által diktált stílusok nyomában üget, olykor érintve a blues, a pop és a rockzene világát is. Néhány éve színházi hangtechnikusként is tevékenykedik, így a városi zajok és hangeffektusok is egyre inkább megérintették. Olyan ismert zenészekkel lépett fel az idők során, mint: A.G.Weinberger, Benkó Róbert, Grencsó István, Mezei Szilárd, Hána László, Michael Acker, Eduard Jak Neumann és még sorolhatnánk. Játszott színházi zenét is, olyan társulatokban mint Várszegi Tibor Társulata (MU Színház, Budapest, HU), Tompa Miklós Társulat (Marosvásárhely, RO), Újvidéki Színház (RS). Alapítótagja mint Nunatak Band, Short Cuts, Sánkér Quartet, Következő Zenekar, Malter Egó zenekaroknak.

Vitályos Lehel sepsiszentgyörgyi születésű alkotó, több zenei műfaj hódolója és művelője. Együttműködött olyan neves alkotókkal, mint: Nicolas Simion, Luiza Zan, Juhász Gábor, Hána László, Mezei Szilárd, Ségercz Ferenc, Szokolay Dongó Balázs, Kovács Ferenc, Földes „Hobó” László. A sikeres Szempöl zenekar oszlopos tagja. Színházi zenészként is több előadásban játszott. Az Improvíziók nevű zenekari projektben is jelen volt, amely a Bartók ill. Kodály hatásait felelevenítő zenei világban bővelkedik, eredeti hangszerelésben. A Jazzpar Trio alaptagja, mely a 30-as évek párizsi hangulatát, hangzását és varázsát próbálja megragadni Django Reinhardt egyedi Gypsy Jazz, vagy más néven Manouche Jazz stílusát megidézve.

 

Jegyek ára: 20 RON

Online jegyvásárlás:

https://www.biletmaster.ro/ron/Event/47006037/Denes-Vitalyos-Duo-/-Jazz-Concert

Jegyfoglalás, egyéb információk:

+40771 408 995

andraslorantcompany@gmail.com

 

–                 február 24-27 között Rusu Andor (Unusual Symptoms, Bremen, Németország) tart workshopot haladó táncosoknak

 

RUSU ANDOR a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfus szakán kezdte tanulmányait, majd 2011-től Erasmus ösztöndíjjal a budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója lett. Az egyetem mellett csatlakozott a Duda Éva Társulathoz, ahol 2013-tól állandó tagként szerepelt az előadásokban. Itt olyan koreográfusokkal, alkotókkal dolgozott, mint Duda Éva, Csuzi Márton, Gregor Lustek és Rosana Hribar Szlovéniából, Guy Nader és Maria Campos Spanyolországból, valamint Quan Bui Ngoc Vietnámból. A társulati munka mellett szabadúszóként is tevékenykedett, többek között Grecsó Zoltánnal, a Duna Táncműhellyel és a svájci Cie Linga társulattal is. 2018-tól a brémai Unusual Symptoms társulat tagja.

 

A workshop testtudat és fizikai állóképesség fejlesztő tréningekre és technikákra épít, amelyben a test aktív és passzív alkotóelemei együtt kényszerülnek mozgásra az ujjperctől a hajszálakig. E technikai alapozás ad lehetőséget a szerkesztett, összefüggő rendszerű talajkombinációk és dinamikai mozgássorok elsajátítására és kivitelezésére, de a fizikalitás mögött rejlő kreatív tartalom leképzésére is – legyen az szóló, duó vagy csoportos tánc.

 

A workshopra jelentkezni az Facebook-esemény leírásában található űrlap kitöltésével lehet:

https://www.facebook.com/events/2725860870813794/

 

A 4 napos workshop ára: 300 RON

Kedvezményes ár: 150 RON

Online jegyvásárlás:

https://www.biletmaster.ro/ron/Event/47006035/RUSU-ANDOR-Workshop

 

További információ:

+40771 408 995

andraslorantcompany@gmail.com

 

–        február 29-én, szombaton 19 órától látható újra az Introspectio című kortárs táncduett

 

“Az előadás problematikája NEM TRENDI. Nincs benne semmi társadalmi kritika, nem foglal állást semmilyen nemi, vallási, környezetvédelmi, történelmi vagy politikai témában – tehát a mai kritériumok szerint szinte eladhatatlan, DE NEM ÉRDEKTELEN. Régen úgy mondták: MŰVÉSZI, hiszen a mindenkori emberről beszél – arról, hogy van- e kellő erőnk, hitünk és főleg VÁGYUNK elkezdeni egy új napot, megteremteni és megélni egy új, tisztának ígérkező jövőt, vagy kiírtunk magunkból minden életigénylő, pozitív impulzust ma is, holnap is holnap után is, amíg végérvényesen felcserélhetővé nem válunk önmagunk árnyékával.” (András Lóránt)
Előadják: Macaveiu Blanka, Szabó Franciska

Rendező-koreográfus: András Lóránt

 

Teljes árú/Kedvezményes árú jegy: 30/20 RON

Jegyfoglalás: +40771 408 995

andraslorantcompany@gmail.com