Átadták a „Haragos kézművesek” adventi jótékonysági vásárán gyűlt adományokat

Átadták a „Haragos kézművesek” adventi jótékonysági vásárán gyűlt adományokat

Kedden, december 17-én jutott célba az az összeg, illetve a sok adomány, amelyeket a Harag György Társulat kézművesei által szervezett adventi jótékonysági vásáron gyűltek. Nagy Orbán, az Északi Színház főigazgatója, Bessenyei Gedő István társulatigazgató és a jótékonysági vásár ötletgazdái, Bogár Barbara és Moldován Blanka adták át a Segíts Te Is Egyesület képviselőinek, Pop Leilának és Pop Erika Margitnak a 3014 lejt tartalmazó borítékot, illetve a színház előterében felhalmozott nagy mennyiségű, meséskönyvekből, ruhaneműből és játékokból álló adományt.

Az Északi Színház előterében szombaton és vasárnap délután foglalták el a terepet a „Haragos kézművesek”, akik számos gyönyörű portékával és finomságokkal várták a vásárlókat. Egyebek mellett egyedi táskák, hűtőmágnesek, képeslapok, asztali díszek, adventi koszorúk, na meg finomságok, sütemények és forralt bor is szerepelt a választékban.

A kézműves portékák és ízletes sütemények készítői Bandura Emese, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Fornvald Gréti és Stier Kata, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Kovács Nikolett és Anna, Moldován Blanka, Nagy Anikó, Orbán Zsolt és Balázs Regina, Péter Attila Zsolt, Poszet Nándor és családja, Szabó Ritta, Szabó János Szilárd és Szabó Franciska, Varga Sándor, valamint a Haragos Önkéntesek közül: Balog Ádám, Károlyi Kinga, Kétz Tímea, Kirner Kata, Nagy Janka, Sike Zsuzsa, Tallian Anna, Tarr Gréta és Varga Tiffani voltak.

A Segíts Te Is Egyesület jó ideje negyven nehéz anyagi helyzetben levő családot támogat rendszeresen, amelyekben összesen 90 gyermek nevelkedik. A befolyt pénzösszeget az egyesület önkéntesei egy nagy karácsonyi vacsora megszervezésére fordítják. A ruhaneműk és játékok is a rászoruló családok körében találnak gazdát. A könyvek viszont egy nagyobb terv részei lesznek, ugyanis az egyesület egy saját székhely kibérlésére készül, ahol egy szociális gyermekkönyvtár létesülne, itt tennék elérhetővé a könyveket, nemcsak az állandó kedvezményezettek, hanem minden gyermek számára.