Átadta diákbérlet-kampánya nyereményeit a Harag György Társulat

Átadta diákbérlet-kampánya nyereményeit a Harag György Társulat

Idén is nagy sikerrel folytatta a tavalyi színházi évadban hagyományteremtő szándékkal elindított, szatmári középiskolás diákok számára meghirdetett nyereményjátékát a Harag György Társulat. Mindazok a 9-12. osztályos diákok, akik bérletet váltottak a társulat 2016/17-es évadának előadásaira és megválaszolták a bérlethez csatolt nyereményszelvényen feltett kérdéseket, értékes jutalomban részesülhettek.

A felhívás nyomán többszáz diák váltott bérletet szatmárnémeti vagy vidéki középiskolákból, és jelezte részvételi szándékát a nyereményjátékban azzal, hogy pedagógusai segítségével vagy személyesen visszajuttatta a nyereményszelvényeket a szervezőirodához.

Az egyéni díjak kategóriájának abszolút győztese, a táblagép boldog tulajdonosa Zsók Kristóf, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. E. osztályos tanulója lett. A nyereményt a társulat művészeti igazgatója, Bessenyei-Gedő István sorsolta ki, és Stier Péterrel, az Északi Színház adminisztratív igazgatójával közösen adta át. A második egyéni díjat, a 2017/18-as évadra szóló ingyenes bérletet Varga Noémi Emese, a Református Gimnázium IX. B. osztályos diákja nyerte meg.

Az egyéni jutalmak mellett csoportos díjakat is kisorsolt a Harag György Társulat művészeti igazgatója. Az intézményvezető döntése értelmében nem egy, hanem két fődíj is gazdára talált ebben a kategóriában: a kolozsvári színházlátogatással egybekötött kiránduláson a Kölcsey Ferenc Főgimnázium IX. A osztálya és a szatmárnémeti Református Gimnázium X. C osztálya is részt vehet, ugyanis mindkét csapat száz százalékosan teljesített, azaz az osztály minden tagja váltott bérletet.