Arany János születésének 200. évfordulója alkalmával  pályázatot hirdet a Szigligeti Színház

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmával pályázatot hirdet a Szigligeti Színház

December 20-áig lehet jelentkezni a Szigligeti Színház Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából hirdetett Bolond Istók – Nagyszalontától a Margitszigetig című pályázatára. A szervezők olyan munkákat keresnek, amelyek alapját tudják képezni egy 13-16 éveseknek szóló rendhagyó színházi irodalomórának, amelyet 2017 tavaszán tűz műsorára a Szigligeti Társulat.

A pályázatra Bihar megyei magyartanárok, a hazai és külföldi színházelméleti egyetemi/főiskolai oktatásban résztvevő diákok, valamint a BBTE és a PKE nyelv és irodalom szakos mesterképzős hallgatói olyan szerkesztett anyagait, ameyek a iskolai tananyagra építenek, de attól eltérő, gazdagabb képet mutatnak a legnagyobb magyar epikus költőről.

A jeligés pályamunkákat december 20-ig várjuk a palyazat@szigligeti.ro e-mail címre, ahol további információk is kérhetők. A jeligék feloldását  tartalmazó borítékot (szerző neve, postacíme, telefonos és e-mailes elérhetősége) postai úton kérjük továbbítani a Szigligeti Színház címére: Teatrul Szigligeti Színház 410021 Nagyvárad, Piața Regele Ferdinand nr.6.

A pályamunkákat a Szigligeti Társulat művészeti vezetője, Novák Eszter, valamint Hargitai Iván rendező értékelik.  A legötletesebbnek ítélt forgatókönyv pályadíja nettó 3000 RON.