Aradon vendégszerepel az Igenis, miniszterelnök úr

Aradon vendégszerepel az Igenis, miniszterelnök úr

Az Aradi Kamaraszínház bérletsorozatában láthatja ezen a hétvégén Arad közönsége Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című darabját, a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház előadásában, Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével.

A Znamenák István rendezte előadás 2013 óta van műsoron, októberben kerül sor a 70. előadásra. A BBC legendás tévésorozata alapján íródott darab az angol miniszterelnök egy napját meséli el. A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? Hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Na és mi lesz a brexittel? A politikai komédia a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést. Az előadás a 2015. évi THEALTER Fesztivál közönségdíját is elnyerte.

Az aradi közönség a további szerepekben Ficza Istvánt, Parti Nórát és Marton Róbertet láthatja a Ioan Slavici Klasszikus Színházban, szeptember 18-án helyi idő szerint délután 4 és fél 8 órai kezdettel.