Áprilisi ZIZ-ajánló

Áprilisi ZIZ-ajánló

Ebben a köztudottan kissé bohókás tavaszi hónapban is sor kerül néhány érdekes eseményre a ZIZ-ben – lesz például egy bemutató is –, az alábbiakban tehát felsoroljuk, mire számíthatnak a színház iránt érdeklődők, illetve mindazok, akik szeretnének belekóstolni egy-egy különleges tevékenységbe.

A Váróterem Projekt és a Shoshin Színházi Egyesület előadásai mellett továbbra is teret kapnak különböző workshopok és egyéb foglalkozások, amelyekre bárki jelentkezhet, akit érdekel egy-egy műfaj (kortárs tánc, akrojóga, japán dob kurzus stb.).

Április 3-án, 10-én, 17-én, és 24-én 18:30-tól 𝐀𝐤𝐫𝐨𝐣ó𝐠𝐚 – Szeretnél kilépni a komfortzónádból, kipróbálni, vajon le tudod-e győzni a félelmeidet? Csatlakozz a csoporthoz, a részletekről itt olvashatsz: https://www.facebook.com/groups/178521683018462

Április 6-án, 13-án, és 27-én 10:30-tól: 𝐉𝐚𝐩á𝐧 𝐝𝐨𝐛 𝐤𝐮𝐫𝐳𝐮𝐬 – nyitott minden érdeklődő számára, kapcsolatfelvétel, előzetes regisztráció: kidaikodrums@gmail.com

Április 7-én, és április 8-án este 7 órától 𝐛𝐞𝐦𝐮𝐭𝐚𝐭ó𝐫𝐚 várjuk az érdeklődőket. A MAGICAL DEER című, a Váróterem Projekt égisze alatt futó produkció alkotói egyfajta vándorlástörténetet, audio-vizuális performatív utazást ígérnek az érdeklődőknek.

Négy, Budapesten élő romániai magyar alkotó úgy döntött, hogy színpadra adaptálja a magyar irodalom egyik legismertebb alkotását, a János vitézt. A Magical deer egy vándorlástörténet, a beilleszkedésre való kísérlet, otthonkeresési küzdelem, lehetőség a közösségi élményre. Olyan alkotók együttműködése akik – kulturális különbségek, megélhetési problémák, vagy egyszerűen új impulzusok iránti igény miatt – elhagyták otthonukat, hogy személyes és művészi szempontból fejlődjenek. János vitéz soha nem jelenik meg, de története folyamatosan a háttérben lapul.

Mi az otthon és mit jelent megérkezni?

Alkotók: Udvari-Kardos Tímea, Nozdroviczky Eszter, Keelan Sandy, Sipos Krisztina

Dramaturgiai konzultáns: Komáromy Bese

Korhatár: 12+

𝐉𝐞𝐠𝐲𝐞𝐤 𝐞́𝐬 𝐭𝐨𝐯𝐚́𝐛𝐛𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐨́𝐤: https://fb.me/e/c5mxW6NDV

Április 9-én este 7 órától: GYŰLÖLETVARIETÉ, a Shoshin Színházi Egyesület, a BBTE Színház és Film Kar – Magyar Színházi Intézet és A Vadász Esélye koprodukcióját idén januárban mutatták be a ZIZben. A Sara Onham Harter Gonoszkodás egy részben című színműve alapján született előadást Bélai Marcel rendezésében láthatják az érdeklődők.

A Gyűlöletvarieté műfajilag sokszínű előadás, a nézőket is aktivizáló, kabaré és varieté elemeket olvaszt magába, miközben a gonoszság, cselszövés, megbuktatás, féltékenység és az ellehetetlenítés tematikáira összpontosító, lélektanilag is kibontott drámai jelenetekre szegmentálja a történetet. Vérbeli feketekomédia, amiben egyre mélyebbre és mélyebbre merülünk a sértettség kútjában, aminek a legmélyén mégis az ember önmagába- és az elérhető boldogságba vetett hitével találjuk szemben magunkat.

Szereposztás:

Légy – Kerekes Barbara                    

Féreg – Csüdöm Henrietta

Patkány – Kerekes Ákos

Görény – Gáspár-Barra Szilárd

Az előadás időtartama: 1 óra 45 perc

Korhatár: 14+

Az előadás magyar nyelvű, román és angol felirattal.

Április 14-én, 12 órától: KONTAKT IMPROVIZÁCIÓ JAM Theo Trișcă-val. Minden érdeklődő számára, további információk: iuliatrisca19@gmail.com, telefon: 0732 916 094.

Április 16-án, 23-án, és 30-án este 7 órától: CREATIVE FLOW – az improvizációtól a kompozícióig címmel Oana Mureșan tart kortárs tánc műhelyt, előzetes regisztráció: oana_mur@yahoo.com

Április 19-én, este 7 órától: Ramazúri – JAM: music&butoh. Brigitte von Vargas és a Cancer Culture által szervezett eseményre minden érdeklődőt szívesen látnak. „A Ramazúri az első BUTOH JAM session-eseményünk Kolozsváron, élő zenével, ha szeretnél részese lenni ennek a különleges zene&tánc rendezvénynek, csatlakozz hozzánk, Special Guest: CANCER CULTURE (Fischer Botond, Horváth Benji, Kiss Dávid, Varga László Edgár)” – olvasható a leírásban.

 További részletek: https://fb.me/e/yagXVt3CJÁprilis