Április 11-én költészet napi koncertet tart az ÉN zenekar a ZIZ-ben

Április 11-én költészet napi koncertet tart az ÉN zenekar a ZIZ-ben

2023. április 11-én, kedden, a magyar költészet napján, 19 órától a ZIZ – Művészeti és Szociális térben kerül sor az ÉN zenekar ünnepi koncertjére.

Az ÉN tagjai: Bertóti Johanna (ének, gitár) és Páll András (gitár, ének)

Meghívott vendég: Kiss Lehel (zongora)

Hogy mikor született az ÉN? Nem tudja. Néha abban sem biztos, hogy megszületett. De tény, hogy 2023-ban a költészet napja arra ihlette, hogy egy három helyszínes (Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely) turnéra vállalkozzon, amelyre sok szeretettel vár minden érdeklődőt.

Az ÉN tagjai zenei téren egymás negatívjai. Míg Bertóti Johanna énekel és gitározik, addig Páll András gitározik és énekel. Johannához közelebb áll a konvencionális hozzáállás, a líraiság, a befelé fordulás, Andráshoz a formabontás, az őrült megoldások, az excentrikusság. Mindez a kettejük alkotta ÉN-ben találkozik, és olyan dalokat eredményez, amelyekben mindkét alkotó jól megtalálja a helyét, legyen szó megzenésített versekről vagy saját szövegű dalokról. Az ÉN ???̋? ??́???, ℎ??? ????????? című műsorát ajánljuk mindazoknak, akik a zenében szeretik a kísérletezést, a változatos, sokszor szokatlan megoldásokat, és akik nem riadnak vissza a nagy dózisban adagolt költészettől. A koncerthez Kiss Lehel csatlakozik zongorán.

A koncert iránt érdeklődők a ZIZ – Art and Social Area Facebook oldalon (https://www.facebook.com/zizartandsocialarea), valamint a koncert eseményére kattintva találhatnak több információt (https://fb.me/e/2q8dp3oYq).

A koncert magyar nyelvű és 12 éven aluliaknak nem ajánlott.