Antigoné – görög tragédia táncban Nagyváradon

Antigoné – görög tragédia táncban Nagyváradon

Szophoklész Antigoné című ókori görög drámájának táncszínházi adaptációját készül bemutatni a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese. A premierre november 21-én, 19 órától kerül sor a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében.

Szophoklész tragédiája Antigoné és Kreón király konfliktusát helyezi a cselekmény középpontjába. Antigoné, aki az istenek íratlan törvényeit követi, végtisztességet kíván adni testvérének, Polüneikésznek, ezt azonban Kreón megtagadja, hazaárulónak tartván a férfit. Erkölcs és hatalom összecsapásában Antigoné marad alul. Kreón cselekedetét az istenek nem hagyják büntetlenül: a király fia és felesége halálával is megfizet erkölcstelenségéért.

Az előadás rendező-koreográfusa Györfi Csaba, aki rendhagyó módon, a kortárs mozgásszínház és hip-hop elemeket ötvözve értelmezi újra a görög klasszikust.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztáraiban, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A Szigligeti Színház előadásaira a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év feletti személyek csak érvényes, a teljes oltottságot, avagy a betegségből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. Az előadások időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.