Alice a Tamási Áron Színház színpadán

Alice a Tamási Áron Színház színpadán

A Tamási Áron Színház idei évadának legelső bemutatója, a 2017. október 6-ra tervezett Alice objektív okok miatt október 10-én este 19 órai kezdettel kerül bemutatásra a Nagyteremben.

A Tamási Áron Színház alkotói és a sZempöl Offchestra közös produkciójukban egy olyan színházi vízió megteremtésére törekszenek, amely a Lewis Carroll által megálmodott, és az Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című fantasztikus kisregényeiben megragadott univerzumban játszódik. Mégis egy új, a mai kor összefüggéseit felvállaló, lazán összeszőtt Alice-történet ez, melynek műfaja ugyancsak határterület: színházi koncert vagy koncertszerű színház.

Alice meséi a határsértések (vagy átlépések) ikonikus történetei. Kezeljük akár a tinédzser korban járó ember újszerű, traumatikus testtapasztalásának történeteként, akár az ember első pszichedelikus kalandjának leírásaként, vagy a világ láthatatlan dimenzióit megsejtő ember pánikszerű öneszméléseként, mindenképp olyan történettel van dolgunk, amelyben valaki beavatódik egy számára ismeretlen világba. A mese szereplői Alice-t olyan kihívások elé állítják, olyan rejtvények megoldására kényszerítik, amelyekre talán nincs is jó megfejtés, mert a feltett kérdések már önmagukban is értelmetlenek.

Ez a világ gyakorta tűnik furcsának, nyomasztónak, elviselhetetlennek, emészthetetlennek, vagyis éppen olyan módon idegennek, ahogyan a hétköznapi valóság is annak látszódhat egy újszülött vagy egy kamasz számára. Ki vagyok én? Mi lett és mi lesz belőlem? Hogyan tudok találkozni a világgal? Hogyan tudok a saját történetem főszereplőjévé válni? Én játszom a képzelettel, vagy a képzeletem játszik velem? Mit jelent vágyakozni? És mi történik a vágy beteljesülése után?

Az Alice című produkcióra október 2-tól, hétfőtől lehet jegyeket váltani a Városi Szervezőirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon. Az előadásra érvényesek a bérletek is 10 lejes felár kifizetésével.