Aktív nyári szünet a Háromszék táncegyüttes tagjainak

Aktív nyári szünet a Háromszék táncegyüttes tagjainak

A Háromszék Táncegyüttes mind a kritika, mind közönség szempontjából egy nagyon sikeres győri fesztivál-szerepléssel zárta a 2012/2013-as évadot. Az új évad kezdetéig azonban a társulat tagjait különböző fesztiválok fellépőiként nyári fesztiválok és táborok fellépőiként, oktatóiként lehet felfedezni:

A Heveder zenekar (Fazakas Levente, Molnár Szabolcs, Fazakas Albert, Bajna György, Szilágyi László) amerikai körúton van, június 26 – július 7. között a Smithsonian Folklife Fesztivál meghívására Washingtonban lép fel. A fesztivál idén kiemelten a magyar népi örökséget kívánja bemutatni, ennek keretében mutatkoznak be a sepsiszentgyörgyi zenészek. A meghívás kapcsán Detroit-ban, Chicago-ban és több további helyszínen is fellép a zenekar (részletek a Heveder facebook-oldalán).

Amerika után ismét Erdélyben, a XIX. Székelyföldi Nemzetközi Tánctáborban zenélnek Felsősófalván (Parajd község) – július 21-28. között, majd a XV. Kommandói Cigányfolklór Táborban július 28- augusztus 4. között, ezt követően a III.„Mozsika” Háromszéki Népzenei Táborban tanítanak Csernátonban augusztus 11-17. között.

Erőss Judit népdalokat tanít a XVII. Gyimesi Nemzetközi Tánctáborban, majd a II. Gyergyói Tánc- és Zenetáborban augusztus 5-10. között.

Tekeres Gizella és Ivácson László a Kommandói Cigányfolklór Táborban, majd a II. Gyergyói Tánc- és Zenetáborban tanítanak.
Tőkés Edit és Tőkés Zsolt a XII. Körösszakáli Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Táborban oktatnak július 11-16. között, majd a Zabolai Néptánctáborban augusztus 7-11. között.
Ezeken kívül megemlítjük, a Háromszék Táncegyüttes tánckara közreműködik a Székely Vágta művészeti programjaiban az Óriáspince-tetőn, Maksa mellett, a „TűzTánc” – világzenei koncert és tánc-show keretén belül.