Ajándék bemutató a Puck Bábszínházban

Ajándék bemutató a Puck Bábszínházban

A közeledő téli ünnepek alkalmából a Kolozsvári Puck Bábszínház bemutatja az időszerű Ajándék című előadást Vadas László rendezésében november 29-én 11 órától.

         Az egyszerű fehér dobozokból álló ezerarcú díszlet és dekoráció, a nem klasszikus karakterbábok együttesen varázslatos hangulatot teremt az egymásrafigyelés jegyében. Lánglelkű Pócegér, Oroszlán von Leonstein, Ordas Karola, Barbi Bori, Ősz Szarvas, a kislány, az édesanyja és Miklós püspök játéka a csodákba vetett hitünk erősségét világítja meg.

      A szövegírás során külön figyelmet szenteltek, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is szórakoztatónak találjának, egyszerre üzen a szülőnek és gyereknek is. A játék örömére fekteti a hangsúlyt és ettől válik igazi örömmé az ünnep.

    Vadas László az előadásról: “Az igazi öröm egy gyerek számára a játék. A játék öröménél nincs szebb dolog a világon, mert a játék magával vonzza az önzetlenséget, a jóságot, az egymásra figyelést. Szent Miklós legendája pontosan ezt hordozza magában: a gyerekekre való figyelést, a gyerek örömének a megtalálását, és a jóságot. Akkor válik élővé a Mikulás legendája, amikor őszintén hiszünk benne. És azt mindannyian tudjuk, hogy ha valamit nagyon akarunk, és nagyon hiszünk valamiben, az beteljesül”.

Rendező: Vadas László
Báb- és díszlettervező: Lőrincz Gyula
Játsszák: Ambrus Tünde, Csokán Raul, Ferencz Nándor, György László, Kötő Áron, Sándor Ildikó, Urmánczi Jenő, Vincze Tímea.

Alsó korhatár: 4 év

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.