Agatha Christie krimije ismét látható a marosvásárhelyi színházban

Agatha Christie krimije ismét látható a marosvásárhelyi színházban

Agatha Christie A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…és már senki sem!” című krimijét a Tompa Miklós Társulat a budapesti Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével vitte színre, mely a színdarab magyar nyelvű előadásainak képviselője.

Az ügynökség a saját honlapján a következőképpen ajánlja remekművét:

A színdarab Agatha Christie egyik legnépszerűbb regényének, a Tíz kicsi néger (néhol Tíz kicsi indián, vagy És végül nem maradt senki sem) című kriminek az adaptációja. A színpadi változat készítésekor Christie engedett a kor követelményeinek, és egy pozitívabb kicsengésű befejezést írt a műnek. Napjainkban a színdarab elérhető ezzel a végkifejlettel, valamint a regény szerinti alternatív befejezéssel is.

Magányos sziget az angliai partok mentén. Tíz ember érkezik. Egymás számára ismeretlenek, de hamar kiderül, van bennük valami nagyon is közös vonás. Mindegyikük múltjában ott egy sötét folt. És a feltételezett gyilkosok szépen, sorban áldozattá válnak. (…)

De a kérdés örök és változatlan: Ki lehet a gyilkos?

A Gáspárik Attila rendezésében bemutatott produkció szereplői: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László és László Csaba. Díszlettervező: Maria Miu; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Zene: Boros Csaba; Video: Sebesi Sándor; Rendezőasszisztens: Fülöp Bea.

Következő előadások:

– február 8., péntek 19.00 óra

– február 9., szombat 17.00 óra – érvényes a Kántorné nyugdíjasbérlet

– február 17., vasárnap 19.00 óra

Az előadásokra érvényesíthetők a szabadbérletek, a pedagógus-, diák- és egyetemista bérletek, melyek tulajdonosai ingyenes helyjegyet válthatnak a jegypénztárnál. Jegyek válthatók a Kultúrpalotában működő jegyirodában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.