Agatha Christie krimije a marosvásárhelyi teátrumban

Agatha Christie krimije a marosvásárhelyi teátrumban

Agatha Christie A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…és már senki sem!” című krimijét szilveszteri premierként mutatta be a Tompa Miklós Társulat.

„A Gáspárik Attila által rendezett produkció a klasszikus vonal mentén nyúlt Agatha Christie halhatatlanához. Nem próbált sem újat, sem megrázót, sem túlságosan elgondolkodtatót nyújtani, és ez ebben az esetben jó. A regényhez hű történetmesélést és karakterformálást elsősorban a gyönyörű színpadi miliő határozza meg: Maria Miu díszletei egy igazi, múlt század eleji-középi, keleti parti gyarmati-coastal villát idéznek. A ház szalonja képezi az előadás helyszínét, ott zajlik a játék. A hátrafelé perspektivikusan szűkülő, fabetétes-intarziás-tapétás falú szoba előterében antik bútorok és medvebőr, a térelválasztón afrikai maszkok lógnak, a háttérben halk dzsesszmuzsika, tengerzúgás és sirályrikoltások hallatszanak. Ide érkeznek meg a szereplők, akiknek viselkedésmintái és jelmezei tökéletesen rímelnek a környezettel, nagyszerűen hozzák a korabeli brit nagypolgárság és arisztokrácia hangulatát. Itt történik meg az első esti ismerkedés, majd innen indul útjára a szereplők számára mindenképp idegtépő nyomozás is.” – írja a Népújság hasábjain megjelent kritikájában K. Nagy Botond. https://www.e-nepujsag.ro/articles/noir-a-parton

Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László és László Csaba. Rendező: Gáspárik Attila. Díszlettervező: Maria Miu; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Zene: Boros Csaba; Video: Sebesi Sándor; Rendezőasszisztens: Fülöp Bea.

A 14 éven felülieknek ajánlott produkció április 5-én, pénteken és 6-án, szombaton este 7 órától látható a Nagyteremben.

Az előadásokra érvényesíthetők a szabadbérletek, a pedagógus-, diák- és egyetemista bérletek, melyek tulajdonosai ingyenes helyjegyet válthatnak a jegypénztárnál. Jegyek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365 806 865) és online: a www.biletmaster.ro  honlapon.