Advent a Tomcsa Sándor Színházban

Advent a Tomcsa Sándor Színházban

A Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhely tagozata előadással készül az adventi időszak beköszöntére. A kicsik és nagyok a Gyermek születék-et, a hagyományos betlehemes játék alapjaira építő, zenés-bábos előadást a december elsejei bemutatón tekinthetik meg,

 „Nagyon régen történt mind az, amiről szó esik, olyan régen, hogy akkor még egyetlen élőlény sem lakta a földet. Nem voltak házak, se kicsik, se nagyok. Nem voltak utcák, boltok, iskolák. Nem volt anya, apa és jóéjtpuszi sem volt, és születésnapod sem. Nem volt hang meg fény. Nem volt más csak a nagy üresség, a semmi.

Az előadásunk pedig arról szól, ami ezután következett: Ádám és Éva botlásáról – valamint beszélünk egy gyermekről, az Isten Fiáról, aki sok évvel ezelőtt egy istállóban született, hogy Ádám és Éva vétkét eltörölje és példát mutasson az isteni tervről: a Szeretetről.” – fogalmaz az előadás rendezője, Lukács Emőke, aki ez alkalommal Kőmíves Boróka színésznővel és Osváth Ildikó vendégművésszel dolgozik együtt.

Gyermek születék
Próbafotó: Máthé Miklós Mónika

Az előadást a színház épületében ideiglenesen kialakított „Pincestúdióban” tekinthetik meg a nézők, amely a régi Siculus helyén található.

A december 1-én, 18 órától tartott bemutató után a nézők az alábbi időpontokban tekinthetik meg az előadást:

dec. 2-án, hétfőn, 18 órától.

dec. 5-én, csütörtökön, 10 órától.

dec. 6-án, pénteken 10 és 12 órától.

dec. 8-án, vasárnap 18 órától.

dec. 9-én, hétfőn, 10 és 12 órától.

dec. 10-én, kedden, 10 és 12 órától.

Az utolsó előadás egybefonódik a városunkban már hagyományossá vált Karácsonyi Vásár programjával, így dec. 22-én, 18 órától tekinthető majd meg a Tamási Áron Gimnázium Nyírő József dísztermében.