Adománygyűjtés a marosvásárhelyi színházban

Adománygyűjtés a marosvásárhelyi színházban

Az előző évek hagyományait folytatva idén nyolcadik alkalommal szervezzük meg az Osszuk meg az ünnep örömét című kampányt, melynek keretén belül művészeink a nézőkkel összefogva próbálják szebbé tenni a rászorulók karácsonyát.

Az adakozó kedvű nézőknek és a Marosvásárhelyi Színház két társulatának köszönhetően tavaly is több köbméter adomány gyűlt össze a rászorulóknak.

Idén a Krisztusért és Egyházért CE Szövetséget kívánjuk segíteni, amely több mint száz éve, megalakulása óta országszerte segíti a rászorulókat. A szövetség marosvásárhelyi fiókszervezetének két tevékenységéhez járulunk hozzá adományainkkal:

  1. „Fogadj örökbe egy nagyit!“ programon belül idős, segítségre szoruló személyek testi-lelki támogatása (látogatás, segélycsomag.)
  2. A Dorcas család típusú gyermekotthonban 13 árva, szétesett családból származó vagy szociálisan nehéz helyzetben levő családok gyerekeinek biztosítanak lakhatást, ellátást, támogatást és tanulási körülményeket, hogy tovább folytathassák tanulmányaikat középiskolában, vagy akár egyetemen vagy főiskolán.

Leginkább tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat, rizset, száraztésztát, konzervet, édességet), tisztító- és tisztálkodószereket, tanfelszerelést (füzetek, írószerek, táskák, tolltartók stb.) gyűjtünk, melyeknek a gyermekközösségek is hosszabb távon is hasznukat vehetik.

Az adományokat 2018. december 5., szerda és december 30., vasárnap időszakban lehet elhelyezni a Színház nagytermi és kistermi bejáratainál, valamint a Tudor negyedbeli és a Dózsa György urcai Merkúr üzletekben található gyűjtőládákba.

Az adományokat január első felében egy közös színházi program keretében adjuk át az időseknek valamint a Dorcas gyermekotthon gyerekeinek.

Köszönet a megajándékozottak nevében is mindazoknak, akik idén is bekapcsolódnak az Osszuk meg az ünnep örömét – 2018 kampányba, valamint a Merkúr üzletláncnak az együttműködésért.