Actor`s World Championships ötödszörre is

Actor`s World Championships ötödszörre is

A hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén ismét megrendezésre került a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, valamint a PROTeszt Egyesület közös szervezésében a Színész Olimpia néven is ismerté vált, Actor`s World Championships. A szeptember 3-4 között zajló, nemzetközi eseményre idén az ország számos színházából, valamint Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek résztvevők.

A Romániában egyedülálló kezdeményezés célja kötetlen közegben népszerűsíteni a sportszerűséget és az olimpiai szellem értékeit, miközben remek lehetőséget teremt a különböző városokból érkező színházi alkotók és szakemberek, valamint a nézők másfajta, a megszokottól eltérő keretek között történő találkozására.

Ez alkalommal a résztvevők röplabdában, teniszben, asztali teniszben, streetball-ban, sakkban, labdarúgásban, atlétikában, bicikliversenyben és most először bográcsfőző vetélkedőben is összemérhették tudásukat.

A szombati, szeptember 3-i programot a szatmárnémeti színészzenekar zárta a színház tulajdonában lévő régi Művész mozi (Arta mozi) udvarán, ahol a rendezvény résztvevői a délutáni bográcsfőző versenyen készült gulyásokat is megkóstolhatták.

A vasárnapi, utolsó díjkiosztót követően szervezők, résztvevők, vendégek és barátok a No Name Strandon, kötetlen keretek között summázták az immár kerek évfordulós, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt.

Képek és videók, valamint a részletes, lebontott eredmény-lista elérhető az Actor`s World Championships valamint a Színház Facebook oldalán.

A program megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.