Ábel-bérletek a 65. évadban - a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bérlethírdetése

Ábel-bérletek a 65. évadban – a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bérlethírdetése

Lévén, hogy egy színházi intézmény rangját, tekintélyét, de előadásai minőségét is nagy mértékben befolyásolja annak látogatottsága, a Tamási Áron Színház az idei évadban is kiemelt céljának tekinti, hogy maximális nézőszám előtt játssza előadásait. Ennek érdekében a 2013/14-es az új színházi évadban tovább fejlesztette a korábban bevezetett Ábel-bérletrendszert.

 

Az évad új bemutatói:

  • Kárpáti Péter: AKÁRKI (rendező: Radu Afrim)
  • W. Shakespeare: HAMLET – a Gyulai Várszínházzal közös produkció (rendező: Bocsárdi László)
  • I.L. Caragiale: AZ ELVESZETT LEVÉL (rendező: Zakariás Zalán)
  • Pintér Béla: KAISERS TV, UNGARN (rendező: Porogi Dorka)
  • – cím nélkül – (rendező: Victor Ioan Frunză)

 

Egyéni produkciók:

  • Jevgenyij Griskovec: HOGYAN ETTEM KUTYÁT (Derzsi Dezső egyéni előadása)
  • Marguerite Duras: A SZERETŐ (Kicsid Gizella egyéni előadása)

 

Bérletes vendégjátékok:

  • Michał Walczak: HOMOKOZÓ – a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel együttműködésben (rendező: Bocsárdi László)
  • Székely Csaba: BÁNYAVAKSÁG – a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös produkciója (rendező: Sebestyén Aba)
  • Varró Dániel – Presser Gábor: TÚL A MASZAT-HEGYEN  – a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadása (rendező: Keresztes Attila)

 

A fenti új előadások mellett az idei évad bérletei érvényesek lesznek az elmúlt évadok felújított produkcióira, valamint az M Studio Mozgásszínház új bemutatóira és korábbi évadokból műsoron tartott előadásaira is.

 

 

Az új évad bérletei:

 

MECÉNÁS BÉRLET (550 lej, két bérlet: 1000lej)

A Mecénás bérlet egyszeri belépést biztosít a színházi évad összes előadására; tulajdonosának fenntartott helye van a Tamási Áron Színház és az M Studio Mozgásszínház minden bemutatójára.

 

ÁBEL BÉRLET (55 lej)

Az Ábel elnevezésű felnőtt-bérletek nem névre szólóak. Egy bérlet ötszöri belépésre szól, és előzetes helyfoglalást követően érvényesíthető a Tamási Áron Színház által szervezett összes előadáson – bemutatókon, felújításokon, a színház által meghívott előadásokon, valamint az M Studio minden előadásán – két évad folyamán. Az idei évadban az Ábel-bérlet bemutató előadásokra is érvényes, a bérlet tulajdonosa 5 lejes különbözeti jegy ellenében nyerhet belépést a bemutatókra.

 

KULTURÁLIS BÉRLET (39 lej)

Ezt a bérletcsomagot pedagógusok, a megye kulturális intézményeinek (könyvtárak, napilapok, múzeumok) alkalmazottjai igényelhetik, valamint a városban működő különböző ifjúsági szervezetek tagjai. Vásárlásához munkahelyi igazolás, ifjúsági szervezeti tagok esetében pedig tagsági igazolás szükséges, melyet a szervezőirodában kell leadni. A Kulturális bérlet öt belépésre érvényes, névre szóló, a név mellett pedig tartalmazza a tulajdonos munkahelyének megnevezését, vagy az ifjúsági szervezet nevét, ahová a bérletes tartozik.

 

DIÁKBÉRLET (23 lej)

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az idei évadban is lesznek a diákközönségnek szervezett előadások, melyeket Diákbérletekkel lehet látogatni. A Diákbérlet nem névre szóló, és négyszeri belépésre jogosítja fel tulajdonosát. A diákbérletek esetében a színház a bérletszervező tanárral közösen dönt a diákok által megtekintendő előadásokról. A Diákbérletek kedvezményes típusa az Osonó bérlet, melynek belső felébe bekerül a tulajdonos fényképe. Az Osonó bérlet elsősorban szervezett előadásokra szól, de az üres helyek függvényében minden előadásra érvényes egy színházi évadban.

 

NYUGDÍJAS BÉRLET (26 lej)

A nyugdíjas bérlet névre szóló, öt belépésre érvényes bérletcsomag, melynek kiváltásához friss nyugdíjszelvény felmutatása szükséges.

 

VIDÉKI BÉRLET (24 lej)

Vidéken élő nézőit az idei évadban is kedvezményes árú bérletekkel várja a sepsiszentgyörgyi színház, mely névre kiállított bérlet, és öt belépésre érvényes. Vidéki bérlet vásárláshoz a vidéki lakhelyet bizonyító személyi igazolvány felmutatása szükséges. Az idei évadban a színháznak nem áll módjában biztosítani a szállítást a vidéki bérletes közönségnek, de szervezett előadások esetén, kérésre, segítséget nyújt a szállítás lebonyolításában.

 

Az idei évadban megszűnik a TAMÁSI ÁRON I. ÉS II. BEMUTATÓ BÉRLET, a tavalyi bemutató-bérletek sem érvényesek; a színház új bemutatóit a teljes árú ÁBEL BÉRLETTEL és az 5 lejes különbözeti jeggyel bárkinek lehetősége van megtekinteni. Az idei évad bemutatóira nem érvényes a tavalyi MECÉNÁS- és DIÁKBÉRLET, de a tavalyi ÁBEL BÉRLET érvényes a fent említett különbözeti jeggyel. Az ÁBEL BÉRLET, a KULTURÁLIS ÁBEL BÉRLET és a NYUGDÍJAS BÉRLET is két évadon át érvényes.

 

Az ÁBEL BÉRLETEK, a tavalyi évad gyakorlatához hasonlóan csak helyfoglalással érvényesíthetőek, előadásokra csak érvényes bérlettel és helyjeggyel lehet belépni. A helyjegyek igénylése a Városi Kulturális Szervezőirodában történik, személyesen (vagy telefonon és személyesen). A telefonon lefoglalt helyet előadás előtti napon 15 óráig tarthatja fenn a Szervezőiroda, az addig át nem vett foglalások ekkor megszűnnek, és ezt követően csak személyesen, a bérlet felmutatásával lehet helyet foglaltatni. A vasárnapi és hétfői előadások esetén a lefoglalt jegyeket pénteken 13 óráig lehet átvenni. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek az intézkedések elejét veszik a felelőtlen foglalásoknak, a lefoglalt de üres nézőtér egy elavult bérletrendszer rossz emléke marad.

 

 

Jegyárak a 2013/2014-es évadban

– bemutató előadásra egységesen: 30 lej, Ábel bérleteseknek 5 lej.

– teljes árú jegyek: 15 lej

– kedvezményes jegyek iskolás diákoknak és nyugdíjasoknak: 7 lej

 

Az új évad bérletei szeptember 11.-től kaphatók a Városi Kulturális Szervezőirodában. A Szervezőiroda hétfőtől csütörtökig 11-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, előadásnapokon pedig a kezdési időpont előtt egy órán át tart nyitva. Érdeklődni lehet a 0267 312 104-es, a 0728 083 336-os és a 0746 208 811-es telefonszámokon.