A ZUG. zone. májusi programkínálata

A ZUG. zone. májusi programkínálata

A Váróterem Projekt társulat két előadását tekintheti meg májusban a közönség. Május 20-án 20:00 órától az Occupy Yourself című előadást, amely a függőségek kialakulásának okait, valamint a függőség fogalmának értelmét boncolgatja. Május 24-én 20:00 órai kezdettel a Kedd – choirtárs előadás lesz megtekinthető. A társulat egy különleges vacsorára hívja meg a nézőket, ahol akár furcsa titkokra is fény derülhet, valamint az ünnep hangulatát az előadás alatt elhangzó gyomor- és bálnahangok biztosítják, amelyeket a nézők természetesen nem hallanak. Az Occupy yourself román nyelven feliratozott, a Kedd pedig igény esetén románul szinkrontolmácsolt előadás.

Május 12-én, 21:00 órától egy igazán különleges eseményre, Fluidian, azaz Emil Gherasim koncertjére várja az érdeklődőket a ZUG.zone. Fluidian egy erdélyi zeneszerző és gitárművész, többek között akusztikus és elektronikus művek, filmzenék, előadások zenéjének szerzője, valamint élő improvizációval, soundpaintinggel és látvány show-k zenei aláfestésével is foglalkozik.

Májusban sem maradunk vendégek nélkül, így május 16-án, 19:00 órai kezdettel látható majd a Shoshin társulat Egy távoli emlék töredékei című előadása Köllő Csongor rendezésében. Az előadás cselekvést, szövegeket, zenét és táncot ötvöz. Töredékeket találkoztat egymással, amelyek, bizonyos sorrendbe állítva, akár egy történetet is kiadhatnak.

Ebben a hónapban is folytatódnak a ZUG állandó programjai. Negyedik alkalommal jelentkezik a ZUG legújabb programja, a Színész Jam, amely a Váróterem Projekt és a SPOT Fesztivál közösen szervezett, improvizációra alapuló kísérlete, és amelyre május 11-én 19:00 órától kerül sor. A szervezők szeretettel várnak mindenkit hétfő esténként 21 órától JamZugra illetve a Lugosi Béla Filmklubba. A JamZug egy nyitott, zenei iprovizációs műhely, ahol a résztvevők inspirálják, kizökkentik, és provokálják egymást. A Lugosi Béla Filmklub május 16-án Ermanno Olmi L’albero degli zoccoli (A facipő fája) című 1978-as filmjét vetíti.