A XI. DESZKA Fesztivál meghívottja volt a Harag György Társulat Pornó című előadása

A XI. DESZKA Fesztivál meghívottja volt a Harag György Társulat Pornó című előadása

Idén immár harmadik alkalommal kapott meghívást a debreceni Csokonai Nemzeti Színház DESZKA (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztiváljára a Harag György Társulat. A Visky András által írt és rendezett Pornó című előadást 2017. március 31-én, pénteken, magyarországi idő szerint 21:30-tól láthatta a közönség a debreceni Víg Kamaraszínházban.

Az immár tizenegy éve megrendezett fesztivál egyik, úgynevezett „házi bölcse” és díszvendége idén Visky András kolozsvári drámaíró, rendező, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti vezetője volt. A program három előadása is kötődik nevéhez, kettőnek írója, kettőnek pedig rendezője.

Az erdélyi magyar színházak közül a Harag György Társulat mellett a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata vett részt a fesztiválon.

A Harag György Társulat Pornó című előadása idén meghívást kapott a budapesti Nemzeti Színház által szervezett IV. MITEM Fesztivál (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) programjába, illetve április folyamán két alkalommal a kolozsvári színházban is vendégszerepel. A produkció a magyar fővárosban 2017. április 20-án látható majd a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.