A Vízkereszt, vagy amire vágytok bekerült a POSzT versenyprogramjába

A Vízkereszt, vagy amire vágytok bekerült a POSzT versenyprogramjába

A Tamási Áron Színház egyetlen határon túli színházként van jelen a 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó (közismert rövidített nevén: POSzT) versenyprogramjában. A június 9. és 18. között megrendezésre kerülő fesztiválon a társulat a Bocsárdi László által rendezett Vízkereszt, vagy amire vágytok című produkcióval fog fellépni.

Tavaly a Sardar Tagirovsky által rendezett Meggyeskert című produkcióval került be a társulat a POSzT versenyprogramjába. A produkció elnyerte a Közönségzsűri-díjat, valamint három színészi díjat. A legjobb férfi főszereplő díját Pálffy Tibor kapta, míg a színészzsűri döntése szerinti Fidelio-díjat a 30 év alatti színész és színésznő kategóriában Benedek Ágnes és Kónya-Ütő Bence kapták.

A Vízkereszt, vagy amire vágytok a két válogató – Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes és Sólyom András filmrendező – döntése alapján került be a versenyprogramba, ahol többek között olyan jelentős színházak és kiemelkedő rendezők előadásai kerülnek majd bemutatásra, mint A Bernhardi-ügy az Örkény István Színháztól (rendező: Ascher Tamás), a Lear király a Radnóti Színháztól (rendező: Alföldi Róbert), Don Quijote a Nemzeti Színháztól (rendező: Vidnyánszky Attila), Istenítélet (A salemi boszorkányok) a Vígszínháztól (rendező: Mohácsi János), Az olaszliszkai a Katona József Színháztól (rendező: Máté Gábor), Macska a forró bádogtetőn szintén a Katona József Színháztól (rendező: Zsótér Sándor).

A teljes versenyprogram megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján (http://www.poszt.hu/), és nemsokára a jegyértékesítés is elindul a Jegymesteren. Mindenkit szeretettel várunk a POSzT-ra, valamint a pécsi turné előtti előadásainkra. A Bocsárdi László által rendezett Vízkereszt, vagy amire vágytok című produkciót leghamarabb március 10-én 19 órai kezdettel láthatják a Háromszék Táncstúdióban.