A VIHAR KAPUJÁBAN – sorozatzáró előadás Csíkszeredában

A VIHAR KAPUJÁBAN – sorozatzáró előadás Csíkszeredában

Június 3-án, kedden 18 órától a Sganarelle bérletes és a János vitéz bérletes nézőinek játssza a Csíki Játékszín. Ugyanakkor várják mindazokat a nézőiket, akik bérletükkel elmulasztották megnézni az előadást. A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani.

 A vihar kapujában című bűnügyi drámát Müller Péter írta Akutagava elbeszélései és Kuroszava azonos című, közismert filmje nyomán.

Egy szamurájt holtan találtak az erdőben. Feleségét megerőszakolták. A szemtanúként kihallgatott favágó és a tárgyaláson részt vevő pap a Raso kapujának romjai között meghúzódva, együtt várja, hogy elálljon az eső. Egy koldusnak mesélik el a gyilkosság körülményeit, hogy a tárgyaláson megidézett szereplők egymásnak ellentmondó vallomásai miként nehezítik meg az igazság napfényre jutását.

Müller Péter darabja – a szerző szavaival élve „nem arról szól csupán, hogy végzetesen beleszorultunk saját, szubjektív világunkba, s mindannyian másként éljük meg a valóságot, hanem arról, hogy a ‘szerep’, a ‘persona’ rásült az arcunkra, kifelé élünk, s ettől tudatunkat nem valódi lényünk, hanem szerepünk határozza meg.”

A VIHAR KAPUJÁBAN

(RASHÓMON)

bűnügyi dráma

AKUTAGAVA RJÚNOSZUKE novellái és KUROSZAVA AKIRA filmje alapján írta MÜLLER PÉTER

szereplők: Favágó: GIACOMELLO ROBERTO, Pap: BENDE SÁNDOR, Koldus: KERESZTES SZABOLCS, Tadzsomaru, a rabló: VASS CSABA, Masagó, a feleség: FEKETE BERNADETTA, Takehiko, a férj: VERESS ALBERT, Csendőr: PUSKÁS LÁSZLÓ, Médium: MAJOROS ERIKA ROZÁLIA, A médium segédjei: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, ZAIBA ANIKÓ. Zene: CÁRI TIBOR, díszlet-jelmeztervező: ONDRASCHEK PÉTER, színpadi mozgás, rendezőasszisztens: LIVIU MATEI, rendező: KÖVESDY ISTVÁN.

A jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lej.

(Sajtóközlemény: Csíki Játékszín)