A VIHAR KAPUJÁBAN –  a Csíki Játékszín új bemtatója

A VIHAR KAPUJÁBAN – a Csíki Játékszín új bemtatója

Február 21-én, pénteken 19 órakor mutatja be a Csíki Játékszín az évad negyedik nagyszínpadi bérletes előadását Kövesdy István rendezésében. A vihar kapujában című bűnügyi drámát Müller Péter írta Akutagava elbeszélései és Kuroszava azonos című, közismert filmje nyomán.

Háború sújtotta vidék. Egy szamurájt holtan találnak az erdőben. Feleségét megerőszakolták. A szemtanúként kihallgatott favágó és a tárgyaláson részt vevő pap romok fedezékében meghúzódva, együtt várja, hogy elálljon az eső. Egy koldusnak mesélik el a gyilkosság körülményeit, megidézik a tárgyalást és az ott elhangzó vallomások különös ellentmondásait. Müller Péter darabja – a szerző szavaival élve „nem arról szól csupán, hogy végzetesen beleszorultunk saját, szubjektív világunkba, s mindannyian másként éljük meg a valóságot, hanem arról, hogy a ‘szerep’, a ‘persona’ rásült az arcunkra, kifelé élünk, s ettől tudatunkat nem valódi lényünk, hanem szerepünk határozza meg.”

A 21-i bemutatóra a Bánk bán bérlet érvényes, illetve jegyek válthatók a fennmaradó helyekre. Február 20-án, csütörtökön 19 órakor kedvezményes jegyekkel nyilvános főpróbára kerül sor.

 

A VIHAR KAPUJÁBAN

(RASHÓMON)

bűnügyi dráma

AKUTAGAVA RJÚNOSZUKE novellái és KUROSZAVA AKIRA filmje alapján írta MÜLLER PÉTER

szereplők: Favágó: GIACOMELLO ROBERTO, Pap: BENDE SÁNDOR, Koldus: KERESZTES SZABOLCS, Tadzsomaru, a rabló: VASS CSABA, Masagó, a feleség: FEKETE BERNADETTA, Takehiko, a férj: VERESS ALBERT, Csendőr: PUSKÁS LÁSZLÓ, Médium: MAJOROS ERIKA ROZÁLIA, A médium segédjei: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, ZAIBA ANIKÓ. Zene: CÁRI TIBOR, díszlet-jelmeztervező: ONDRASCHEK PÉTER, színpadi mozgás, rendezőasszisztens: LIVIU MATEI, rendező: KÖVESDY ISTVÁN.