A Vígszínházban vendégszerepel az Amerika

A Vígszínházban vendégszerepel az Amerika

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Vígszínház közti többéves együttműködés keretében június 8-án, szerdán este 7 órától a budapesti Vígszínházban vendégszerepel az Amerika című előadás, Michal Dočekal rendezésében.

A Franz Kafka azonos című regénye nyomán készült előadás a 2015/2016-os évad nagysikerű bemutatójavolta kolozsvári színházban. Az előadás főszerepét, Karl RossmanntBodolai Balázs alakítja, dúsgazdag szenátor nagybátyját Bács Miklós. További szerepekben Pethő Anikó, Dimény Áron, Albert Csilla, Panek Kati, Váta Loránd, Viola Gábor, Orbán Attila, Sinkó Ferenc.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak Visky András dramaturg, Martin Chocholušek díszlettervező, ZuzanaBambušek jelmeztervező, Ivan Acher zeneszerző, valamint Szabó G. László a rendező munkatársa, Viola Gábor rendezőasszisztens, Deák Katalin a dramaturg munkatársa.

„Varázsműhellyé vált két és fél órára a Kolozsvári Állami Magyar Színház színpada és több melléktere Michal Dočekal cseh rendező Amerika című produkciójában. Itt semmi nem az, ami, és senki nem az, aki. Az így megidézett világot pedig a színházszerűség, a meglepetésszerűség fonja össze varázslatról varázslatra. Ebben a kafkai szédületben gyakorta szusszanásnyi időnk sincs arra gondolni: színházban vagyunk” – írja Bartha Réka az Erdélyi Riportban az előadásról.