A Váróterem Projekt évadismertetője és októberi programja

A Váróterem Projekt évadismertetője és októberi programja

Az évad első fesztiválmeghívása a társulat számára a szatmárnémeti Északi Színház által megrendezett Tranzit Fesztre szól, ahol október 5-én a Szakszervezetek Művelődési Házának nagyszínpadon berendezett stúdiójában játsszák Liget (írta és rendezte: Botos Bálint) című előadásukat. A második alkalommal megszervezésre kerülő Tranzit Feszt témája az identitás, a meghívott produkciók ezt a témát járják körül. Jól illeszkedik ebbe a sorba a társulat előadása, amely az identitás fogalmának személyes vetületét vizsgálja: kik vagyunk, és mi tesz minket azzá, akik vagyunk? Milyen örökségek alakítanak bennünket és hogyan? Az általunk cipelt „csomagok” miként hatnak környezetünkre? Az előadás kétszer lesz megtekinthető, 17:30 és 21 órától.

Szeptember végén tartották a zártkörű előbemutatóját legújabb produkciójuknak, mely Sipos Krisztina koordinálásában készült. A közösségi alkotás Fishez cím alatt fut, alkotói csapata a következő: Bodoki-Halmen Zsolt, Gábor Zsófia, Csepei Zsolt, Pál Emőke, Rácz Endre, Rend Orsolya, Sebők Maya, Sipos Júlia és természetesen a rendező, Sipos Krisztina. A produkció a test és az idő viszonyán keresztül kalauzol el minket egy furcsa, relatív világba, ahol bármi megtörténhet. A nyilvános bemutatót 2018. október 18-án tartják. Az előadás létrehozását az AFCN és az NKA támogatta, a Róluk/Nekik projekt keretén belül.

Október 30-án egy nemzetközi fesztiválra  hivatalosak: a macedóniai Szkopjében megszervezésre kerülő Skupi Festen mutatják be az Occupy Yourself című produkciót. A Cosmin Matei rendezte produkció a függőségek témájával foglalkozik, dr. Máté Gábor orvos-pszichológus és a színészek saját szövegei alapján.

November elején elkezdenek egy újabb próbafolyamatot Lovassy Cseh Tamás irányításával. A Románia 100 munkacímű előadás egy TV-műsor keretében szól többség és kisebbség viszonyáról, generációs különbségekről, vaskos médiamanipulációról. Az előadás szövegét is a rendező szerzi, a bemutató tervezett dátuma 2018. december közepe. A produkciót az AFCN támogatta a Románia 100 projekt keretén belül.

Alább a ZUG októberi programja.

ZUG (Traian utca 40-42. szám)

OKTÓBERI PROGRAM

  • október 7, vasárnap, 20 óra – Váróterem Projekt: Liget (írta és rendezte: Botos Bálint)
  • október 12, péntek, 20 óra – Centrul de Teatru Replika/BÉZNĂ Theatre: Vinovat,-ă (írták és rendezték: Sînziana Koenig și Nico Vaccari), a Focus Atelier keretén belül
  • október 13, szombat, 18 óra – JamZug, improvizációs zenés est
  • október 18, csütörtök, 19 óra – Váróterem Projekt: Fishez (rendezte: Sipos Krisztina)
  • október 24-26, szerda-péntek – Primanima (Nemzetközi Elsőfilmes) Animációs Fesztivál – gyerekprogram
  • október 26, péntek, 19 óra – Váróterem Projekt: Occupy Yourself (rendezte: Cosmin Matei)
  • október 27, szombat, 18 óra – JamZug, improvizációs zenés est