A városok dzsungelében  a Tamási Áron Színház színpadán

A városok dzsungelében a Tamási Áron Színház színpadán

2017. február 26-án 19 órai kezdettel kerül bemutatásra Bertolt Brecht-nek A városok dzsungelében című darabja Porogi Dorka rendezésében.

Porogi Dorka előző sepsiszentgyörgyi rendezését a Kaisers TV, Ungarn. című Pintér Béla-darabot három éve teltházas közönség előtt játsszuk. A rendező választása ezúttal egy összetettebb, költőibb szövegre esett, amely a szokatlan képzettársításokkal és képekkel elsősorban a befogadó érzékeire hat.

Brecht az egyik legnagyobb német drámaíró. A városok dzsungelében című korai, 1923-ban megjelent drámája rendhagyó, provokatív, rafinált, sokrétű, friss alkotás. A darab két főszereplője George Garga (Kónya-Ütő Bence), egy fiatalember és Shlink (Pálffy Tibor), egy maláj fakereskedő. Kettejük példátlan, mindent felégető, mániákus harca családi és gazdasági helyzetet, individuumot és kapitalista hatalmat egyaránt fenyeget.

 „Ha teletömtök egy hajót emberi testekkel, hogy szinte szétreped, olyan magány lesz benne, hogy mind megfagynának.”— írja Brecht. A hátborzongatóan kortárs darab költői, expresszionista eszközökkel teszi mérlegre a nők sorsának, a bevándorlók helyzetének, generációs konfliktusoknak, családi problémáknak és egy teljes társadalom széthullásának a kérdéseit.

A bemutatót követően február 28-án, kedden 19 órától ismét megtekinthetik az előadást a színház Nagytermében. Március folyamán két alkalommal is játsszuk A városok dzsungelében című előadást, 3-án és 18-án szintén 19 órai kezdettel. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a http://www.biletmaster.ro/ weboldalon vásárolhatnak.