A Transylvanian Bú Boys koncertje a Mikó-várban

A Transylvanian Bú Boys koncertje a Mikó-várban

Június 19-én, péntek este 20.00 órától a Mikó-várban, a Csíki Játékszín szervezésében kerül sorra a Transylvanian Bú Boys Jack Cole dalaiból című koncertje. Az esemény esőnapjai: június 20 (szombat), 20.00 óra, vagy június 21. (vasárnap), 20.00 óra.

Kovács András Ferenc 1988 és 1995 között, nagyszerű szerepjátékot vállalva, dalok formájában adta közre Jack Cole amerikai költő negyven versét, amelyeket kötetben való megjelenésük után, 1997 decemberében az akkor még színinövendék Fazekas Ernő (hegedű, ének), Márton Lóránt (gitár, ének) és Nagy Csongor (gitár, zongora, ének) megzenésítve adott elő. A Transylvanian Bú Boys koncertje azóta már legendás hírnévnek örvend és kiváló szórakozást nyújt fiatal és idősebb generációnak egyaránt.

Az alkotó-előadók így írnak a Jack Cole dalaiból című koncertjükről: „Hol volt, hol nem volt… Inkább nem? Inkább igen! Volt egyszer anno egy maroknyi lelkes színészjelölt – még főiskolás, egy költő meg egy Daloskönyv és… a pacsirta. Mi lett mindebből, ó egek! Átköltés, megzenésítés és játék – minden, ami belefér egy közel másfél órás lírai koncertbe, abba, amely eszmélésünk, kisebbségi létünk, szerelmünk és gyűlöletünk, nekirugaszkodásunk, lázadó és belenyugvó énünk vidáman szomorkás albumát is végiglapoztatja velünk.”

A koncertre a jegyek ára: 30 lej.
Jegyek válthatók a helyszínen (Mikó-vár) kezdés előtt egy órával.

A megvásárolt jegyek az esőnapokon is érvényesek, amennyiben az időjárási viszonyok meggátolják az esemény június 19-i megvalósulását!

A koncerten a járvány okozta korlátozások miatt max. 150 személy vehet részt, akik érkezési sorrendben léphetnek majd be a helyszínre.