A tornyocska a Puck Bábszínház műsorán

A tornyocska a Puck Bábszínház műsorán

Szombaton, szeptember 4-én A tornyocska című előadás látható 11:00 órától a kolozsvári bábszínházban.

Az elődás a legfiatalabb nézők számára készült, a 2-4 éves korosztály gyerekeinek, így joggal nevezhető babaszínháznak. A tornyocska előadás a közönség kérésére felújításra került, a Puck Bábszínház 70 éves évfordulója alkalmából volt bemutatva. Az előadás céljai a színészek és közönség közötti interakció megteremtése a játékok által.

Egy csapat bábszínész meglátogat egy csapat gyereket, és bábokat, valamint laminált polisztirolból készült színes kockákat visznek magukkal. Miután röviden ismertetik a játékszabályokat, az alkotók és a gyerekek elkezdik a színes kockákból megépíteni a tornyocskát, a mese központi elemét. Mindeközben a színészek által hozott tervrajzokat tanulmányozzák és a közösen tanult építődalt éneklik. Az elkészült építmény paravánként funkcionál, amely elválasztja a közös teret és a játék terét. A színészek visszavonulnak a paraván mögé és bemutatják a szereplőket – kesztyűbábokat – akik arra kérik a gyerekeket, hogy csendben kövessék végig az előadást. Ezután következik A tornyocska előadása – egy mese, amelyben a kisállatok (Süni, Kakas, Egérke) eszességgel és bátorsággal győzedelmeskednek a nagyok (Róka, Farkas, Medve) fölött, megvédve otthonukat, a tornyocskát.

A Sz.J. Marsak által írt mesejáték alapján az előadást Jakab Ildikó rendezte, a tervező K. Kalinovszki Mária volt, zenéjét András Enikő Szerezte. Előadják: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondar Tibor, Kötő Áron. Ajánlott korosztály: 2 év.

Jegyek előadás előtt válhatók a bábszínház pénztárában. Az előzetesen lefoglalt, de kezdés előtt 15 perccel át nem vett jegyek érvényüket veszítik.

Az előadásra online foglalhatók jegyek a következő címen: https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/