A Tomcsa Sándor Színház előadása a 29. Országos Színházi  Fesztivál programjában

A Tomcsa Sándor Színház előadása a 29. Országos Színházi Fesztivál programjában

A Matei Vișniec: Migránsooook, avagy túlsúlyban a bárkánk című, Zakariás Zalán rendezésében készült előadás után idén a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház egy újabb produkcióját válogatták be az Országos Színházi Fesztivál (Festivalul Național de Teatru) programjába. A 29. Országos Színházi Fesztiválon Thornton Wilder: A mi kis városunk c. drámája alapján Vladimir Anton rendezésében készült előadással vesz részt a társulat.

Az előadás Thornton Wilder háromfelvonásos drámája alapján készült, amiért a szerző 1938-ban elnyerte a Pulitzer-díjat. A 2019. március 7-én bemutatott színpadi verzió Vladimir Anton rendezésében, Dálnoky Réka dramaturg közreműködésével készült. A rendező elmondása szerint az előadás megalkotásának legfontosabb célkitűzése az volt, hogy a színészekkel, a teljes alkotócsapattal együttesen meg tudják ragadni az élet előreláthatatlan komikus, néhol drámai, máskor lírai, vagy éppen patetikus, abszurd egyvelegének folyását. Filmes elemekkel gazdagított előadásról van szó, amelyben a színpadi jelenetek, a szereplők közti szituációk egyszerű realista részletekből fakadnak. A részletek költői jelentősége és gazdagsága a színészi játék, a fények, a hangeffektusok, az élő- és bejátszott zene, valamint a projekciók összhangjának köszönhetően fejti ki hatását a közönségre.

Az előadásról bővebb információ társulatunk honlapján található: https://szinhaz.ro/eloadas/a-mi-kis-varosunk-2/

Marina Constantinescu, a fesztivál igazgatója, Románia társulatai által a 2018/2019-es évadban színpadra vitt előadások közül válogatott. Elmondása szerint Vladimir Anton szerkezetileg jól felépített előadást hozott létre, amelyben a bukaresti közönség számára kevésbé ismert színészeket láthatnak majd a nézők, csodálatos színészeket, akik erős hangokként vannak jelen a színház világában.

A 29. Országos Színházi Fesztiválra 2019. október 18-27. között kerül sor Bukarestben.

Öröm számunkra, hogy az idei fesztiválon szép számban lesznek jelen az erdélyi magyar társulatok. Ezúton nekik is gratulálunk!

A teljes válogatás a FNT honlapján olvasható: https://fnt.ro/2019/selectia-oficiala-a-spectacolelor-din-festivalul-national-de-teatru-2019/