A TO_R Csíkszeredában

A TO_R Csíkszeredában

A sepsiszentgyörgyi M Studio a To_R című előadásával szeptember 20-án, csütörtökön 19 órai kezdettel a Csíki Játékszínben vendégszerepel.

Az előadás létrejöttét az AdministrațiaFonduluiCulturalNațional, a Bethlen Gábor Alap és Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A turné létrejöttét  az AdministrațiaFonduluiCulturalNațional és az UNITER támogatta.

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

 

Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. A látszólag hétköznapi helyzetek sora olykor konstruktív, olykor pedig dekonstruktív módon találkozik, és e találkozásból létrejövő új minőség vezet el a káoszból egy megélhető valósághoz.

 

Koreográfia és koncepció: Frenák Pál

Koreográfus asszisztensei: Halász Gábor, Maurer Milán, Vasas Erika

Zeneszerző: Gryllus Ábris

Light design: Marton János

Alpin technika: Zoltai György

Kellékmester: Zayzon Ádá

Előadók: Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

 

Frenák Pál

A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfus, Frenák Pál a 80-as évektől kezdődően Párizsban és Budapesten él és dolgozik. Gyermekkorának meghatározó élménye, hogy szülei siketek és nagyothallók voltak, így az anyanyelvként elsajátított jelnyelv művészeti munkájának szerves részét képezi. Frenák Pál a kortárs európai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival