A tigris - Cărbunariu- bemutató a Szigligeti Színházban

A tigris – Cărbunariu- bemutató a Szigligeti Színházban

Március 6-án, 19 órától mutatja be a Szigligeti Színház Szigligeti Társulata Gianina Cărbunariu A tigris című drámáját. A kortárs produkció egy megtörtént esetet dolgoz fel a kortárs román drámaírás kiemelkedő alakjára jellemző humorral és iróniával. Az előadást Tóth Tünde rendezi.

2011. december 13-án a szebeni állatkertből az etetője gondatlansága miatt elszabadult egy tigris. Az állat órákig csatangolt a városban, míg a rendőrökből, vadászokból és állatkerti gondozókból álló csapat bekerítette és lelőtte altatóinjekcióval.  Cărbunariu áldokumentum-színházi drámájában, a Mihaela nevű nősténytigris városi portyájáról a város közösségének különböző tagjai beszélnek, sajátos nézőpontjukból. Így, a dráma a kortárs európai és romániai társadalom működésének keresztmetszetét is nyújtja.

A darabválasztásról Tóth Tünde rendező elmondta: „A Tigris című szöveget a Szinház folyóirat internetes portálján olvastam először, és azonnal megfogott egyrészt a darab szerkezete, másrészt az éles társadalomkritika, harmadrészt pedig az, hogy elsősorban színészként nagyon sok lehetőséget láttam benne”. A rendezői koncepcióval és próbafolyamattal kapcsolatban, Tóth Tünde hozzátette: „Laza asszociációk füzére maga az előadás, a burleszk és az abszurd között lavírozunk. Sokat beszélgettünk a színészekkel arról, hogy mit gondolnak a szöveg által felvetett problémákról. Mindennek megvizsgáltuk a színét és a fonákját. Alapvetően jókedélyű próbafolyamat volt, s reméljük, ebből valamit át tudunk adni majd a közönségnek”.

A tigris bemutatójára március 6-án, 19 órától kerül sor, a második előadást március 7-én, 19 órától tartja a színház. Jegyek a színház jegypénztárában kaphatók.

A jegypénztárak nyitvatartási ideje:

Központi jegypénztár (Madách utca)

Hétfő: zárva

Kedd, csütörtök: 10-19

Szerda, péntek: 13-19

Egy órával az előadások előtt

Árkádia jegypénztár (Fekete Sas palota)

Hétfő: 10-17

Szerda, péntek: 10-13

Egy órával az előadások előtt