A temesvári színház októberi játékrendje

A temesvári színház októberi játékrendje

Október 3, kedd, 19:00

A NAGY HAGYMA

Hányan vettek részt Önök közül mostanában állásinterjún, és hány személytől kértek nehezen beszerezhető dokumentumokat? Hányan érezték magukat megfélemlítve a „Hatalom Hangja” által feltett kérdésektől? Olyan előadásra várjuk Önöket, amelyben az alkotók sok humorral és még több keserűséggel jelenítik meg a helyzeteknek az abszurd valóságát.

Rendező: Marco Augusto Chenevier

Helyszín: Stúdió

Időtartam: 75 perc

Fotó: Petru Cojocaru

Október 7, szombat, 19.00

Robert Icke: A DOKTOR

A Doktor című előadás a hit és a tudomány, a szakmai objektivitás és a személyes meggyőződések ütköztetése mentén tárgyalja Ruth Wolff orvos és kutató szakmai és magánéleti meghurcoltatását, miközben olyan, napjaink társadalmában is megosztó témákat boncolgat, mint a nemi és faji alapú diszkrimináció, a másság megélése és elfogadása, valamint az egyház hatalma egy laikus államban.

Rendező: Andrei Șerban

Helyszín: Nagyterem

Időtartam: 3 óra egy szünettel

Október 9, hétfő – 16 és 18.00

Peca Ștefan: A PÁRHUZAMOS VÁROS – JÓZSEFVÁROS

Két párhuzamos szálon indulunk főszereplőink, Viki és Martin nyomába. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művészei és több független temesvári színész közösen vezetik végig az érdeklődőket Temesvár egyik legszebb, a helyi magyar közösség történetének szempontjából legmeghatározóbb negyedén, a Józsefvároson. Párhuzamos világokat tárnak fel, hangot, arcot és teret adva a környék el nem mesélt, láthatatlan történeteinek és azok mindennapi szereplőinek, egy olyan rendhagyó előadásban, ahol a képzelet és a valóság határai szétválaszthatatlanul összemosódnak, és ahol a néző maga is részévé és résztvevőjévé válik a játéknak.

Rendező: Ana Mărgineanu

Helyszín: Találkozás a Északi Pályaudvar 2. peronján

Időtartam: 1.30 óra

Fotó: Petru Cojocaru

október 10, kedd – 18.00

Peca Ștefan: A PÁRHUZAMOS VÁROS – GYÁRVÁROS

Egy rejtélyes eltűnés nyomába eredünk… Egy 20 évvel ezelőtti történet szálait próbáljuk meg kibogozni Önökkel közösen, a Gyárvárosban. De a szálak, az egymással párhuzamos élettörténetek, a múlt és a jelen metszéspontjai mentén nehéz megtalálni az abszolút igazságot. Párhuzamos történetek vannak csak. Párhuzamosok, amelyek csak a végtelenben találkoznak.  

Rendező: Ana Mărgineanu

Helyszín: Találkozás a Corneliu Coposu vaporetto-állomáson.

Időtartam: 2 óra

Október 12 és október 14 – 18:30

Peca Ștefan: A PÁRHUZAMOS VÁROS, PARTY ERZSÉBETVÁROSBAN

Tudta, hogy valahol az Erzsébetvárosban van egy hely, ahol 22 évente megnyílik egy portál egy párhuzamos dimenzióba? Tudta, hogy a másik dimenzióból érkezett emberek közöttünk járnak? Tudta, hogy a történetszálak és a párhuzamos vonalak nem is a végtelenben, hanem egy titkos erzsébetvárosi party-n találkoznak? Tartson velünk a Párhuzamos város trilógia utolsó, erzsébetvárosi kalandjára, és hagyja, hogy magával ragadják az események.

Rendező: Ana Mărgineanu

Helyszín: Öt különböző útvonal közül választhatnak, minden útvonalon egy vagy több szereplő kerül középpontba. Találkozás a választott útvonal alapján meghatározott helyszínen.

Időtartam: 3 óra

Október 17 – 19.00

Kokan Mladenović: MADARAK

Két férfi, belefáradva a soha véget nem érő háborúba, a madarakkal közösen felépítik Felhőkakukkvárt, a művészettörténet egyik első megvalósított utópiáját. Két és fél ezer évvel Arisztophanész vígjátéka után mi továbbra is háborúban élünk, háborúban, amely nem ér véget, csak alakot és földrajzi helyet vált, fáradtak vagyunk, leigázottak, s csak álmodozunk saját utópiánkról. Vajon mindezek után létrehozható egy világ, ahol mindenki egyenlő, ahol nincs háború, nincs harc? Ha nem, miért lehetetlen megvalósítani? És ha mégis megvalósítanánk, mennyi időbe telne újra elrontani?

Rendező: Kokan Mladenović

Helyszín: Nagyterem

Időtartam: 1.45 óra

Október 18 – 18 és 20.00

Kulcsár Teodóra és Oravetz Dániel: MINDEN MÁSKÉPP VAN

  • a Nézőművészeti Kft. vendégelőadása –

„Hol is kezdjem? Talán a közepén. Az egyetemen kezdődött, rengeteget dolgoztam. Napi 3-4 óra alvás, a többi munka. Néha egy buli. Olyankor kihúztam reggelig, és alvás nélkül ment a nap. Azt hittem, enyém a világ. Sikert sikerre halmoztam… A lényeg, hogy túlhajtottam magam. Semmi relax… Aztán a diploma előtt két perccel beütött a krach.” Kulcsár Teodóra és Oravetz Dániel története egy tehetséges fiú és egy érzékeny lány igaz története.  Egy hétköznapi, de ugyanakkor rendkívüli párkapcsolat magasságai és mélységei kétféle perspektívából és megélésből, szuperközeli nagyításban.

Rendező: Gyulai Eszter

Helyszín: Stúdió

Október 20 – 20.00

AZ EST, AMIKOR BÁRMI MEGTÖRTÉNHET  

Folytatódik a Take it Easy Ltd, a Temesvári Magyar Színház és a Várbástya Egyesület közös projektje:  Az est, amikor bármi megtörténhet. A csapat hónapról hónapra új témákkal, töretlen lendülettel és rengeteg humorral várja a közönséget a Magyar Házba. Az improvizációs helyzetgyakorlatokra épített előadássorozat idén kezdte harmadik évadát.  

Rendező: Kedves Emőke

Helyszín: Új Ezredév Református Központ

Időtartam: 1.30 óra