A temesvári színház júniusi játékrendje

A temesvári színház júniusi játékrendje

Lassan a végéhez közeledik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2018/2019-es évada, ezért a temesvári magyar színház több előadással is készül közönsége számára a szokásos nyári színházi szünet előtt.

A nemzetközi gyermeknap apropóján a világirodalom leghíresebb medvéje, Micimackó tér vissza Temesvárra, hogy egyaránt szórakoztasson kicsiket és nagyokat. Június 2-án 12.00 órától kezdődő előadás során Róbert Gida barátai, a varázslatos, nagybetűs Erdő szeretetre méltó figurái többnyire derűsen és dudorászva élik mindennapjaikat. Az Erdő rendjét azonban olykor rendkívüli események bolygatják meg: Micimackót ki kell húzni a pácból, mert degeszre eszi magát, szereplők elindulnak felfedezni az Északi-sarkot, holott fogalmuk sincs, mi fán terem az ilyesmi vagy éppen egy idegen téved az Erdőbe.

Június 3-án a Temesvári Művészetek Fesztivállal való együttműködésnek köszönhetően a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szabad belépést biztosít az érdeklődőknek a Kenyérrel a zsebben című előadására.

Molnos András Csaba és Kiss Attila közös produkciójában két hétköznapi férfi valahol téren és időn kívül, egy kút mellett vitatja meg az egyén önmagával, környezetével, és ezeken keresztül a világgal való viszonyát. A történet morális üzenete emberi természetünket és sokszor alig észrevehető, jól álcázott gyávaságunkat helyezi górcső alá.

A helyek száma korlátozott, ezért az előadásra ingyenes helyjegy kiváltása szükséges.

A továbbiakban szintén a mesék világából merítkező, legújabb előadást láthatja a színház közönsége. Az immár harmadik alkalommal Temesváron dolgozó Kokan Mladenović és csapata A hattyúk tava újratöltve című előadásban ezúttal klasszikus meseszereplők között keresi a jelen emberét. Itt már a hősök rég nem a sárkányokkal harcolnak, hanem inkább devizahitelt törlesztenek, frusztráltak a klímaváltozástól, tweetelnek és retweetelnek, miközben több tonna szemetet termelnek havonta.

Júnis 11-én a többszörösen díjazott Shakespeare, Sonnet 66 című előadást, majd június 13-án a budapesti József Attila Színház Fekete szárú cseresznye című vendégjátékát láthatja a temesvári közönség. Az évad lezárásként június 15-én ismét a Hattyúk tava újratöltve című előadás kerül műsorra.

Jegyek válthatóak a Színház jegypénztárában, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon, foglalásukat jelezhetik a 0040752111803 telefonszámon vagy a ticket@tm-t.ro email címen.