A temesvári Hair nyitja az Aradi Kamaraszínház idei programját

A temesvári Hair nyitja az Aradi Kamaraszínház idei programját

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház legfrissebb zenés előadása, a Hair első kiszállására készül. Március utolsó hetében a világhírű musical temesvári változatát az Aradi Kamaraszínház látja vendégül.

A temesvári színházlátogatók körében zenés előadásairól ismert Puskás Zoltán november végén bemutatott nagyszínpadi produkciója, a musical-irodalom talán legismertebb történetét dolgozza fel és emeli át egy mai, európaibb valóságba.  A vietnami háború elleni propaganda-darabként is ismert alkotás, bár bizonyos értelmezések szerint tipikusan 20. századi amerikai történet, magjában és mondanivalójában nagyon is mainak és univerzálisnak tekinthető.

A temesvári előadás miközben szigorúan betartja az eredeti darab diktálta rendezői és dramaturgiai lépéseket, szinte észrevétlenül szövi át ezeken a jelen társadalmi, politikai problémáit, a személyes és kollektív történelem feldolgozásának lehetőségeit.

Ez az alkotás már nem csupán a szexuális forradalom és a hippi kultúra szimbóluma. Egy korszak, egy életérzés és egy generáció kiáltványa, mely nem is különbözik olyan nagyon a maitól. A Hair nem a fülbemászó dallamok, sokkal inkább az azok mögött felsejlő univerzális emberi értékek és archetipikus történet foszlányok miatt vált a világ egyik legkultikusabb darabjává és a temesvári társulat közkedvelt előadásává.

Az aradi előadásokra március 23-án és 24-én este kerül sor, az Aradi Ioan Slavici Színház színpadán.