A tékozló fiú Sepsiszentgyörgyön

A tékozló fiú Sepsiszentgyörgyön

A Haromszék Táncegyüttes legújabb előadását  ma este április 16-án 19 órától, illetve 23-án 18 órától tekintheti meg a közönség a sepsiszentgyörgyi Új Stúdióteremben.

A Háromszék Táncegyüttes műfajilag sorsjátéknak nevezett új előadása Ivácson László rendező-koreográfus sajátos koncepciójában a népi kultúra, pontosabban a népzene és néptánc eltékozlását jeleníti meg. A tékozló fiú bibliai történetével párhuzamot vonva, az előadás azt a folyamatot járja körbe, amelynek végeredménye napjainkban is tapasztalható: a közösségi élmény felszámolása, az igazi értékek bedarálása a rohanó világ és a fogyasztásra buzdító társadalom által.

Az előadás rendező-koreográfusa Ivácson László, a rendező munkatársa Fazakas Misi. Zenél a Heveder zenekar, énekel Erőss Judit, közreműködik Éltes Áron. Előadja a Háromszék Táncegyüttes tánckara, a Fiú szerepében Tőkés Csaba Zsolt, a Gyökérember szerepében Bajkó László látható. Jegyek elővételben a sepsiszentgyörgyi kulturális szervezőirodában kaphatók. Bővebb információk a www.hte.ro oldalon.