A tékozló fiú Csíkszeredában

A tékozló fiú Csíkszeredában

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes január 30-án betegség miatt elmaradt előadását március 31-én, kedden 19 órától tekintheti meg a csíkszeredai közönség a Csíki Játékszín nagytermében.

Helyfoglalás az előadásra a  0266 – 314472-es vagy a  0751 – 039026-os telefonszámokon lehetséges. Jegyek ára felnőtteknek 15 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lejbe kerül.

A Háromszék Táncegyüttes előadása a népi kultúra, pontosabban a népzene és néptánc eltékozlását jeleníti meg. A bibliai alaptörténetből kiindulva az előadás a színház eszközeivel, a hagyományos néptánc és modern mozgáselemek ötvözésével fogalmaz meg aktuális kérdéseket. Mi a szerepe nagyapai örökségünknek a jelen életkörülményei között? Többek vagyunk-e egyszerű fogyasztónál, statisztikai adatnál? Pilinszky-t parafrazálva pedig az atyai háztól eltávolodó, vagy visszavezető úton járunk?

 Az előadás rendező-koreográfusa Ivácson László, a rendező munkatársa Fazakas Misi. Zenél a Heveder zenekar, énekel Erőss Judit, közreműködik Éltes Áron. Előadja a Háromszék Táncegyüttes tánckara, a Fiú szerepében Tőkés Csaba Zsolt, a Gyökérember szerepében Bajkó László látható. Jegyek elővételben a Csíki Játékszín jegypénztáránál kaphatók.

 / Referenciák /

Az előadás a IX. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóján „az erdélyi sorskérdések művészi megfogalmazásáért” nyerte el a szakmai zsűri elismerését, Tőkés Csaba Zsoltot a legjobb férfi táncos díjával tüntette ki a Magyar Táncszövetség, Erőss Judit énekest különdíjjal jutalmazta a zsűri, a Heveder zenekar a legjobb zenekarnak járó különdíjat kapta. Decemberben a budapesti Művészetek Palotájának volt vendége a produkció.