A tavasz ébredése: Frank Wedekind drámájának bemutatója a Figuránál

A tavasz ébredése: Frank Wedekind drámájának bemutatója a Figuránál

A Figura Stúdió Színház február 27-én, kedd este 7 órától mutatja be Keresztes Attila rendezésében A tavasz ébredése című előadást. Frank Wedekind drámájának gyergyószentmiklósi bemutatója a Figura és a BBTE, Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézete koprodukciója, az előadás létrehozásában közreműködnek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói.

Frank Wedekind 1891-ben írt – akkor botrányt kavaró – drámája ma már klasszikus, érvényes kérdéseket megfogalmazó darab. A tavasz ébredése nem csak gyermekek tragédiája. Családok tragédiája. A társadalom visszafordíthatatlan hibája.

Hogyan nevelje, mennyire kontrollálja a szülő a gyermekét? Mitől kell megóvnia és miről kell időben felvilágosítania, ha őszintén kérdez? Helyes-e az a fajta fegyelem, amit az iskola  gyakorol? Kinek a bűne, ha pont a megkövesedett erkölcsi normák miatt nem látja a gyermek az élet értelmét? Ki vonható felelősségre, ha ezt az érzést tett is követi?

Wedekind szereplői főként kamaszok. Érezni, érteni és tapasztalni akaró fiatalok. Akiket nem hallgatnak meg. Akiket tényleg nem akarnak megérteni. Akik hiába kérnek segítséget. Akik egyedül maradnak az őszinteségükkel, nyíltságukkal, elfojtásaikkal, lázadó vágyaikkal és az éppen kibontakozó szexualitásukkal. Pedig így akarnak élni, túlélni és felnőni. A tragédia pedig az, hogy hiába.

A 16 éven aluliaknak nem ajánlott stúdiótermi előadás a bemutatót követően március 17-én látható újra.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon. 

Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. 

Frank Wedekind:
 A TAVASZ ÉBREDÉSE

Fordította: Bányai Geyza

RENDEZŐ: KERESZTES ATTILA

SZEREPOSZTÁS:

WENDLA: Duna Orsolya-Réka
BERGMANN-NÉ: Szabó Viktória Zsuzsanna
MENYUS: Gedő Zsolt
MARCI: Tőtős Ádám
ERNŐ: Jakab Tamás
MÁRTA: Nagy Xénia-Abigél
THEA: Román Eszter
RILOW JANCSI: Kiss Tamás
GÁBORNÉ: Sebestyén Andrea
ILZE: Tőtszegi Zsuzsanna
HOBORTH: Kiss-Ferenczi Sára, Kőmíves Boróka
TSCHIRA: Miklós-Deák Hunor
GÁBOR ÚR: Albert-N. Ákos
(egyetemi hallgatók, BBTE Színház és Televízió Kar, Magyar Színházi Intézet)

Jelmeztervező: Sikó Doró
Díszlettervező: Huszár Kató
(egyetemi hallgatók, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem)