A Tamási Áron Színház színésze is díjazott az idei POSZT-on

A Tamási Áron Színház színésze is díjazott az idei POSZT-on

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón Erdei Gábort nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Radu Afrim Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadásában nyújtott alakításáért.

            A Tamási Áron Színház a 2018/2019-es évad kezdetén mutatta be a Molnár Ferenc Az üvegcipő című klasszikus magyar drámájából kiinduló Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadását. A kifordított lehetőségek földjén zajló előadásban Erdei Gábor dupla szereposztásban játszik. Ő Császár Pál, a drogfüggő Pull&Bear eladó, aki a panziótulajdonos, Romajzer Adél (Gajzágó Zsuzsa) szeretője, ugyanakkor ő Rotics Kasszandra, a bordélyház tulajdonosa is.

            Erdei Gábor 2006-tól tagja a Tamási Áron Színháznak. Közel ötven előadásban játszott, többek között Bocsárdi László, Zakariás Zalán, Victor Ioan Frunza, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija, Kiss Csaba, Török Viola és Sardar Tagirovksy rendezéseiben. Játéka árnyalt, expresszív, megformált karakterei hitelesek. Jó zenei érzékének köszönhetően üde színfolt a társulatban.

            A Tamási Áron Színház a kezdetektől fogva képviseltette magát a magyar színházi szakma egyik legfontosabb eseményén. A Bocsárdi László rendezte Ilja próféta (2002), a Jóembert keresünk (2005), az Yvonne, burgundi hercegnő (2008),  A csoda (2009), A velencei kalmár (2011), a Vízkereszt, vagy amire vágytok (2016), illetve Mihai Măniuțiu Médeia (2005) és Sardar Tagirovsky Meggyeskert (2014) című előadása is szerepelt a POSZT versenyprogramjában. A társulat munkáját többször díjazták: 2008-ban Pálffy Tibor elnyerte a legjobb férfi epizódszereplő díját az Yvonne, burgundi hercegnő (r. Bocsárdi László) című előadásban nyújtott alakításáért; 2015-ben a Meggyeskert (r. Sardar Tagirovsky) című előadás nyerte a közönségzsűri elismerését, s az előadásban nyújtott alakításáért Pálffy Tibor átvette a legjobb férfi főszereplőnek, Benedek Ágnes és Kónya-Ütő Bence a legjobb 30 év alatti színésznek járó díjat. 2016-ban Adriana Grand nyerte el a legjobbnak járó elimerést a Tamási Áron Színház Vízkereszt, vagy amire vágytok (r. Bocsárdi László) című produkció jelmezeiért.

            A Radu Afrim rendezte előadást 24-szer láthatta eddig a közönség. Legközelebb a 2019/2020-as évadban lesz megtekinthető a Tamási Áron Színházban.