A Tamási Áron Színház Sam, avagy felkészülés a családi életrecímű előadása is részt vesz a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

A Tamási Áron Színház Sam, avagy felkészülés a családi életrecímű előadása is részt vesz a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadását is beválogatták a bukaresti Országos Színházi Fesztiválra (FNT).

Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadás koprodukció a Tamási Áron Színház alkotói és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színésznövendékei között. Az előadásban játszott tizenhárom éves kamasz szerepének alakításáért Erdei Gábor elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Díját, a produkció zenéjéért pedig Bocsárdi Magort a legígéretesebb tehetségnek járó Teplánszky-díjjal illették a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiválján.

A román színházi szakma legfontosabb seregszemléjének számító bukaresti Országos Színházi Fesztiválra október 18 és 27 között kerül sor a főváros színházaiban. A fesztiválon azok az előadások lesznek megtekinthetőek, amelyeket a Román Színházi Szövetség (UNITER) a 2018/2019-es színházi évad legjobbjainak ítélt. A fesztiválon évek óta erős magyar jelenlét van. 2018-ban a Tamási Áron Színház az Alice című, Bocsárdi László és a sZempöl Offchestra koprodukciójában készült beavatástörténetével szerepelt a fesztiválon. A fesztivál igazgatója, Marina Constantinescu elmondta, a 2019-es szakmai seregszemle ars poeticája az volt, hogy ízelítőt adjon a romániai színházi szakma útkeresési lehetőségeiből.