A Tamási Áron Színház az IFESZT-en lép fel

A Tamási Áron Színház az IFESZT-en lép fel

2016. november 4-én, pénteken a Tamási Áron Színház A fösvény című előadásával nyitja meg a VIII. Interetnikai Színházi Fesztivált Szatmárnémetiben. A kétévente megrendezett vándorfesztivál – amelynek legutóbb a Csíki Játékszín volt a házigazdája – a romániai kisebbségi színházak, társulatok seregszemléje. A fesztiválon az erdélyi magyar teátrumok mellett jelen lesz továbbá a nagyszebeni német társulat, a bukaresti Giuvlipen Színház, valamint a Bukaresti Állami Zsidó Színház egy-egy előadással.

„Nagyon közelivé vált számunkra a molière-i világ, a szerző egy polgárosodásban kibontakozni próbáló világ fonákságait, visszásságait, emberi botladozásait mutatja be rendkívül árnyaltan és szellemesen. A molière-i vígjátékok attól zseniálisak, hogy a szerző önmagáról mintázta ezeket a szereplőket, így A fösvény címszereplője is Molière egyik alteregója. A humor, az önirónia, és a váratlan tragikus látásmód rendkívül arányos keverése miatt válik ez a műve a drámairodalom talán legfontosabb vígjátékává.” – vallja Bocsárdi László, az előadás rendezője.

A turnét megelőzően a sepsiszentgyörgyi közönség is megtekintheti az előadást 2016. október 27-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a színház Nagytermében. Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók, illetve interneten a www.biletmaster.ro online jegyértékesítő rendszeren.