A TAM decemberi programja

A TAM decemberi programja

Az Andrei Mureşanu Színház (TAM) december hónapra olyan programot állított össze, amely online sugárzott, gyermekeknek szóló előadásokat és meséket, valamint felnőtteknek szóló élő előadásokat tartalmaz. A jelenlegi évad legújabb előadásához, az Eugen Gyemant által rendezett III. Richárd-hoz a TAM autóbuszt biztosít a bukarestiek számára, hogy megnézhessék az előadást. Emellett december 1-jén kerül sor az Alexandru Dadija által rendezett Két élő halott című előadás online közvetítésére.

A december az Andrei Mureşanu Színházban (TAM) a Nagy Egyesülés ünnepével kezdődik. A Kovászna megyei prefektúra által erre az ünnepi alkalomra létrehozott kulturális program részeként a TAM online közvetíti a Facebook-oldalán és a prefektúra oldalán is a Két élő halott című előadást, amelyet Alexandru Dabija rendezett Vasile Alecsandri szövege alapján. Az előadás időpontja később kerül meghatározásra és közlésre, a megtekintés ingyenes.

December 6-a a gyermekeké. A következő program szerint egész napos mesesorozatot és online előadásokat ad a színház a Mikulás alkalmával ajándékba:

1.       Mesemaraton online sugárzott, gyermekeknek szóló mesék és műsorok, köztük a TAM-Liternet mesék sorozatban szereplő történetek:

8:00 Felhőcske, a vándorszamár kalandjai felolvassa Camelia Paraschiv

9:30  Ușu, a veszekedős szamár felolvassa Anca Pitaru

10:30 Alfréd szamár kalandjai felolvassa Elena Popa

12:00 A mogorva kis szamár világa felolvassa Alexandrina Ioana Costea

13:00 A szamár úr gyönyörű története felolvassa Sebastian Marina

14:00 A szamár története felolvassa Fatma Mohamed

2.       Előadások gyerekeknek, online közvetítés a TAM Facebook-oldalán:

15:00 – Két arany, rendezte Mirela Bucur

16:00 – Csipkerózsika, rendezte Ivácsony László és Fazakas Misi

17:00 – Ludas Matyi, rendezte Mirela Bucur

18:00 – Rá, az oroszlán, rendezte Cezar Ghioca

A kulturális turizmus ösztönzése érdekében az Andrei Mureșanu Színház (TAM) újraindítja azt a kezdeményezést, hogy a nézők Bukarestből is eljöjjenek. Így december 17-én 10:00 órakor a Bukaresti Nemzeti Színház elől elindul egy busz azokkal a nézőkkel, akik a novemberben bemutatott, Eugen Gyemant rendezte III. Richárd című előadást szeretnék megnézni.

Az érdeklődők legkésőbb december 15-ig foglalhatják le helyüket a pr@tam.ro e-mail címen. A kirándulás ára 160 lej személyenként, amely magában foglalja: a szállítást, a belépést az előadóterembe és a hagyományos ebédet. A fizetés Bukarestben történik, készpénzben, az autóbuszra való felszálláskor. A visszaindulás Bukarestbe 21:00 órakor lesz, az Andrei Mureșanu Színház elől. A kiránduláson csak zöld igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, a maximális létszámkorlát 30 hely. 

A felnőtteknek szóló decemberi programban a III. Richárd (december 17., 18:00) mellett a következő előadások szerepelnek:

December 4., 19:00 Belegyezés, rendező Radu Afrim

December 8. és 9., 19:00 Jelenetek egy házasságból, rendező: Ioan Carmazan

December 14., 19:00 Emberi kertészet, rendező: Andrei Măjeri

A TAM előadásaira csak zöld igazolással lehet belépni, a terem befogadóképességének 30%-áig.

Jegyek az élő előadásokra az eventim.ro oldalon kaphatók.