A Szín-kron csoport előadásai a Figuránál

A Szín-kron csoport előadásai a Figuránál

Ezen a hétvégén a Szín-kron Csoport előadásai láthatók a Figura Stúdió Színház stúdiótermében: június 29-én, szombat este 7 órától a Ki vagyok én? című előadás utolsó alkalommal tekinthető meg Gyergyószentmiklóson, június 30-án, vasárnap este 7 órától pedig a színjátszó kör legújabb produkciója, az Idő! Most! kerül műsorra. Mindkét előadás rendezője Kolozsi Borsos Gábor, a Figura Stúdió Színház színésze.

Az Idő! Most! című előadásról az alkotók:

Az Idő! Most! című előadásunk egy próba alkalmával született. A heti 4 órányi munkánk, mindig túl gyorsan száll el. Ezért gondoltuk jó ötletnek egy olyan előadás létrehozását, amely az időről, az idő múlásáról és a személyes időnk kihasználásáról szól.

Fontosnak tartottuk, hogy ne egy előre megírt színházi drámai szöveg legyen az előadás alapja, hanem olyan szövegek a nagyvilágból, amik közel állnak hozzánk. Ezen a gondolaton elindulva olyan szövegeket, képeket, videórészleteket, zenéket választottunk, amelyek a legjobban kifejezik az idővel kapcsolatos gondolatainkat.

Az előadásban megpróbáltuk a legtágabban körbejárni az idő, az ember és az univerzum viszonyát. Az előadás fő mondanivalója, hogy használjuk jól az időnket. Minden, amit a jelenben teszünk kihat a múlt időnkre vagy a jövőnkre. Azt a kérdést próbáltuk feszegetni, hogy hogyan használjuk jól az időnket, vagy esetekben mások idejét.

Az idő mindenkinek fontos és értékes. Megpróbáltuk ezt a témát körbejárni zenével, humorral és kellő komolysággal.

A Ki vagyok én? című előadásról:

Mi a vers? Mi számít annak, és mi nem? A Szín-kron csoport, a Magyar Költészet Napjára készült előadása a szerelem témájában, a nő és férfi kapcsolatában próbálja meg körüljárni a kérdést. Meddig tart a vers és mikor lesz a miénk a költő szava. Kortárs magyar versek (és nemcsak) a terítéken József Attilától, Nemes Nagy Ágnesen keresztül, Varró Dánielig. Megfűszereztük a verseket zenével is, mivel számunkra a vers is zene. Annak ajánljuk az előadást aki szereti a verseket, de legfőképpen azoknak akik csak most fogják megszeretni. Mert a verset mindenki szereti.

Jegyek ára mindkét előadásra 5 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.