A SZIGLIGETI SZÍNHÁZ A NAGYVÁRADI VIRÁGKARNEVÁLON

A SZIGLIGETI SZÍNHÁZ A NAGYVÁRADI VIRÁGKARNEVÁLON

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, a Szigligeti Színház idén is partnerként vesz részt a Nyitott ablak Európára – Nagyváradi Virágkarnevál megszervezésében. A Bihar Megyei Tanács, illetve a Bihar-Hajdú Bihar Eurorégió Alapítvány által szervezett, idén egyhetesre bővülő programsorozatot a nagyváradi teátrum két társulatának fellépése gazdagítja.

Az augusztus 15-22 között szervezendő eseménysorozat második napján, augusztus 16-án, 19 órától a Lilliput Társulat mutatja be interaktív mesejátékát, Mese, mese, mára… címmel. Az előadásban három magyar népmesével találkozhat a közönség. Az első, a jól ismert A kisgömböc, amelybe a gyerek könnyen bekapcsolódhat, hisz számtalanszor hallhatta, ismerheti jól a történetet. A második mesénk egy kevésbé ismert, de annál szórakoztatóbb történet, A komédiás disznó, amely során a gyerek egy cirkuszi előadás közepében találja magát. A harmadik népmesében, A sárkány és a kovácsban pedig végre megjelenik a magyar népmesék jellegzetes szereplője, a sárkány is, akit majd természetesen egy gyermekszereplő győzhet le, amennyiben kedve van eljátszani a kovács szerepét.

Augusztus 19-én, hétfőn, 20 órától a Nagyvárad Táncegyüttes mutat be részleteket a Népek tengere című nagyszabású és nagysikerű folklórműsorából. A Kárpát-medence együtt élő nemzetiségeinek táncait felvonultató előadásban a magyar néptáncok mellett, román és cigány néptánchagyománnyal is megismerkedhetnek a nézők.

A Nyitott ablak Európára – Nagyváradi Virágkarnevál programjában gyermekprogramok, hagyományőrző események, valamint koncertek is helyet kaptak: fellép egyebek között Tamás Gábor, Péter Szabó Szilvia, az Operettissimo együttes, Molnár Júlia színművész és Varkucs Róbert előadóművész. Sor kerül ugyanakkor Nagyvárad és Bihar megye tortája kóstolására is. A Szigligeti Színház előadásainak, valamint az egyhetes programsorozat eseményeinek helyszínéül a Körös-part Garasos híd melletti része szolgál.

Az egyhetes eseménysorozatról, illetve a Szigligeti Színház előadásairól bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.