A szatmári TranzitFeszten vendégszerepel a Tamási Áron Színház

A szatmári TranzitFeszten vendégszerepel a Tamási Áron Színház

Hétvégén veszi kezdetét a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és román tagozata által közösen szervezett nemzetközi multikulturális színházi fesztivál, a TranzitFeszt. A tíznapos rendezvényen a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház is részt vesz a Bocsárdi László rendezte Alice című előadásával, amelyet a közönség pénteken 20:00 órától tekinthet meg a Szatmári Északi Színház Nagytermében.

A 2017-ben újra útjára indult TranzitFeszten a sepsiszentgyörgyi társulat a Vízkereszt, vagy amire vágytok című előadással vendégszerepelt. A szatmári színházi seregszemle célja az, hogy elérhetővé tegye az elmúlt évad legjelentősebb magyar és román nyelvű előadásait a város közönsége számára, egyfajta színházi párbeszédet hozva létre a társulatok és a közönségek között. Az idei, 2018-as TranzitFeszt témája az identitás.

Bocsárdi László Lewis Carroll kisregényei alapján készült Alice című mesefeldolgozása egy bizarr beavatástörténet. Alice (Korodi Janka) barangolásai és megfejthetetlen találkozásai a sokszor szürreálisnak tűnő valóságunkból is ismerősek lehetnek.

A Tamási Áron Színház és a sZempöl Offchestra közös produkciója, az Alice már vendégszerepelt 2018-ban az V. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM), illetve a Kisvárdai Fesztivál külső helyszínén, a debreceni Csokonai Színházban. Utóbbiért Erdei Gábor elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Az Alice három díjat hozott el a budapesti Színikritikusok Céhének 2018-as díjátadójáról: Kiss Zsuzsanna a legjobb jelmezért, a sZempöl Offchestra a legjobb színházi zenéért és Korodi Janka mint a legígéretesebb pályakezdő nyert.

A sepsiszentgyörgyi közönség szeptember 25-én, kedden tekintheti meg legközelebb az előadást a Tamási Áron Színház Nagytermében. Helyjegyek a Központi Jegyirodában és interneten, a www.biletmaster.ro oldalon válthatóak.